Greške sa italijanskom hranom koje svi pravimo, a koje izluđuju Italijane
Testeninu pravite s piletinom
Testenina se kombinuje sa mnogim proizvodima – od povrća, do mesa.
Međutim, prema Italijanima, testenina nikako ne bi trebalo da se kombinuje sa piletinom.
Izgleda da ne postoji konkretan razlog za ovo. Jednostavno, ostalo je kao tradicija u italijanskoj kuhinji.
Pravite testeninu ili rižoto kao prilog
Prema „zakonima“ italijanske kuhinje, testenina i rižoto treba da budu posluženi kao rižoto.
Nikako ne treba da se služe kao prilog mesu ili nekom drugom jelu.
Stavljate previše parmezana
Mnogi vole da stave ogromnu količinu parmezana i to je razumljivo jer zaista ima odličan ukus.
Ali, zbog svog jakog ukusa, parmezan može da zaseni ukus samog jela. Zbog toga Italijani više vole da stave sasvim malo parmezana.
Ne obraćate pažnju na sudove
Italijani pažljivo biraju u kakvim tiganjima i šerpama će pripremiti jela, jer to može imati uticaja na ukus.
Na primer, debela metalna šerpa je savršena za kuvanje testenine i supa jer zadržava ukus.
Recepti kao što su lazanje, međutim, treba da se prave u staklenoj ili keramičkoj posudi. Ove posude se ne zagrevaju baš brzo, pa će se lazanje ravnomerno ispeći.
Pijete kapućino tokom celog dana
Pošto Italijani jedu lakši doručak, kapućino, koji ima mleko, odlično je piće za jutro.
S druge strane, espreso i kafe bez mleka je bolje piti popodne posle ručka jer vam neće praviti probleme sa varenjem hrane.
Spirova S. | CRNOBELO.rs / Foto: freepik, pixabay