Svakodnevne navike koje polako uništavaju vaše zdravlje

Znamo da su pušenje i konzumiranje alkohola i brze hrane loši za naše zdravlje. Ali, da li znate da postoje neke manje poznate navike koje postepeno uništavaju vaše zdravlje?

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-01.jpg

Pogledajte o kojim navikama se radi:

Držanje novčanika u zadnjem džepu

Sedenje na novčaniku, čak i samo 15 minuta, može da iskrivi vašu kičmu i da napravi promene na ligamentima. Tokom vremena ovo će izazvati asimetriju, funkcionalnu skoliozu i hronični bol u leđima.

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-02.jpg

Korišćenje elektronskih uređaja u krevetu

Nedavna istraživanja su pokazala da upotreba elektronskih uređaja pre spavanja skraćuje san i umanjuje njegov kvalitet. Istovremeno, ova navika može da izazove debljanje i zamor u toku dana.

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-03.jpg

Pranje ruku vrućom vodom

Brojna istraživanja su pokazala da su topla i hladna voda podjednako efikasne u odstranjivanju bakterija i mikroba sa naših ruku. Da biste odstranili sve mikrobe sa dlanova, treba da ih perete vrelom vodom. Kada ruke perete toplom vodom, omekšavate kožu i dlanove činite još podložnijim mikrobima.

Pijenje iz plastičnih flašica

Plastične flaše predstavljaju pretnju zbog hemikalija koje se oslobađaju kada su izložene visokim temperaturama. Ove hemikalije zagađuju tečnost u flaši i mogu da izazovu razne probleme sa endokrinim sistemom.

svakodnevne-navike-koje-polako-unistavaju-vase-zdravlje-04.jpg

 

Nastavlja se na sledećoj strani...