Kada ništa nije kako „treba“: Pismo za trenutke kada vam treba uteha

Svima nam neki dani izgledaju sivo i beznadežno, ali se ne smemo predati očaju...

kada-nista-nije-kako-treba-pismo-za-trenutke-kada-vam-treba-uteha-1.jpg

Pismo koje će vam vratiti veru u sebe, čak i u najmračnijim trenucima:

Nikada nećeš biti savršen/a. Prestani da se trudiš. Prestani da pokušavaš. Prestani da budeš pod stresom.

Nećeš uspeti da ostvariš sve sa svoje liste. Baci je. Ponekad moraš samo da je izgužvaš i baciš. Reci zbogom svakoj misli o tome gde si podbacio kao osoba.

Vrediš mnogo više od toga što može da se stavi na papir. Imaš mnogo više da ponudiš od tih tačaka na svojoj listi.

Borba za perfekcionizam je užasna. Prestani da se porediš sa blogerkama ili sportistima koji imaju izvajano telo. Ti si lep/a. Način na koji ti pramenovi kose padaju na lice. Način na koji se smeješ je muzika za tuđe uši.          

kada-nista-nije-kako-treba-pismo-za-trenutke-kada-vam-treba-uteha-2.jpg

Tvoja pozitivna energija je zarazna. Iako ne misliš tako, veruj da si dodirnuo/la živote mnogih ljudi, srca mnogih ljudi.

Tvoja dobrota, darežljivost i ljubav zrače iz tebe. Ti si nezaustavljiva sila i jedina osoba koja može da te zaustavi si samo ti.

Ne zaustavljaj se bez obzira na sve. Jedini neuspeh je da ne pokušaš. Biće teških trenutaka, ali ti si divna duša i život će te blagosloviti ljubavlju. Imaš vatreni duh i čisto srce. Ti si ono dobro na ovom svetu, čak i u najmračnijim danima.

Ne dozvoljavaj da ti negativna percepcija stvari ubije duh. Izaberi sreću i živi svoj život najbolje što znaš i umeš.

Nema potrebe da budeš savršen/a, samo budi ono što jesi.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Tata, hvala ti što si me naučio da u životu nisu najvažnije materijalne stvari Tata, hvala ti što si me naučio: Da u životu nisu najvažnije materijalne stva...
Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...
Ne, svekrvo, nikada te neću zvati „mama“ Jedna od smešnijih stvari o kojima i dalje raspravljamo u Srbiji, uprkos datumu ...