Tipičan Balkanac - zna sve složene kombinacije za kladionicu, ali ne može da savlada tri dugmeta na veš mašini

„Znaš šta traži žena s vremena na vreme? Traži batine. Prevaspitavanje, u slučaju da počne da maše repom. Moja neće smeti da pisne! Zna se gde je ženi mesto, u kući i u kuhinji! Mnogo mi vi danas nešto glumite, feministkinje, karijeristkinje, samostalne. Ne treba da imate pravo glasa, ni reč. Ja odlučujem za svoju ženu!“

tipican-balkanac-zna-sve-slozene-kombinacije-za-kladionicu-ali-ne-moze-da-savlada-tri-dugmeta-na-ves-masini.jpg

-A ti imaš ženu? – pitam sagovornika nakon ovog iscrpnog izlaganja.

„Ma ne, nemam ni devojku. Ali kada budem imao ženu, biće ovako. Kako ja kažem“.

Ah, dušo jadna. Kako da ti kažem – ni devojku ni ženu nećeš videti u životu.

Zadojen i odgajan sa jednom sasvim pogrešnom slikom, otac donosi, a majka mesi, otac posle posla odmara ispred televizora sa dignutim nogama i pivom u jednoj ruci, dok drugom češka stomak, a majka pere sudove, uključuje veš mašinu, pa pegla gomilu koja se već osušila.

Majka je već spremila ručak i počistila, sredila sve po kući, obavila kupovinu. Dogovorila se sa komšinicama u čijem će se dvorištu ove godine praviti zimnica. Grupa žena koje pomažu jedna drugoj. Muškaraca ni na vidiku za malo pomoći. Nije to muški posao.

Kada sam bila mala, čula sam jednu tako bizarnu rečenicu koja me užasno iznervirala. Naime, jedna starija komšinica je objašnjavala kako treba da se čuva muškarac.

„Muškarac je svetinja, noge da mu pereš, pa tu vodu da piješ!“

„Kakvu vodu da pijem?“ – pitala sam začuđeno. „Vodu od smrdljivih nogu? Prosuću mu je za vrat ili ću mu od nje napraviti supu, da malo srkne“.

„Auuuu, kakav je đavo ova tvoja unuka“, bila je užasnuta ova naša zavidljiva komšinica. „Teško će ona sa ovakvom pameću naći muža.“

Naći će se muškarci u Srbiji, dobri, vaspitani, fini, vredni muškarci koji znaju kako da poštuju žene i koji ih smatraju sebi jednakima. Ne šovinisti i seksisti koji znaju samo da laju i mudruju o tome šta treba da radi jedna žena.

A da li ste se ikada zapitali šta treba da radi jedan MUŠKARAC? Da spava do podne, da čeka majku penzionerku da mu skuva kaficu, da se mamin sinčić osvesti? Pa da mu isprži 5 jaja, mamin junak koji ne bi znao ni jednu kajganu da spremi, makar mu život zavisio od toga.

Da se protegne do kladionice, da tamo provede bar jedan sat kao da je na to pretplaćen, sa jadnom nadom da će osvojiti taj ogromni dobitak, pa da će se za njega zalepiti mnoge žene, jer se one lepe samo za pare. Ne vole ga zato što je siromašan.

Ne dečko, niko te ne voli zato što si parazit! Zato što misliš da je najveće zlo da muškarac uključi usisivač ili da u kući izbriše prašinu. Da opere sudove ili da prouči celih 5 dugmića na veš mašini. Inače, veoma je inteligentan, ali eto, veš mašina mu je još uvek nerešena misterija, raketni pogon.

Zato što ponosno izjavljuješ kako detetu koje budeš imao jednog dana nikada nećeš promeniti pelenu, žena je rezervisana za to. Ti nikada ne bi uzeo porodiljsko odsustvo, kakva je to glupost, muškarac da ti čuva dete.

- A ako tvoja žena zarađuje tri puta više od tebe, pitam.

„Ne zasmejavaj me, devojko, žena će baš da zarađuje više od mene. Žena da pravi više para od mene, hehe."

Vi muškarci, tipični Balkanci, ozbiljno ste oštećeni ljudi, paćenici. Ima vas još uvek mnogo, iako se vaš broj polako smanjuje jer više ne živimo u mračnom dobu kad su žene bile niko i ništa i niko ih nije primećivao u prostoriji.

Ima da me primetiš jer imam šta da kažem. Žene za kojima žudite pametnije su, vrednije, sposobnije od vas. A ne možete da ih imate. Automatski su sve lake ženske koje se lepe na pare.

„Da ne želite nekog izdepiliranog manekenčića, a?“

Ooo, nebrušeni „dijamantu“, nikada nisam bila u vezi zbog fizičkog izgleda. Tvoji nabildovani mišići ne donose ti više poena kada nemaš ništa u glavi i vaspitan si da mrziš i gaziš ženu od trenutka kada progledaš, zato što je nedostojna takvog skupocenog primerka muškarca kakav ti zamišljaš da si.

Nastavite da sanjate kako ste jači pol, dominantni i nepobedivi. Aaaa, ustao si, naspava li se? Da nisi za kaficu? Evo, mama će sad da ti skuva...

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pinterest.com

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...