Zašto svojeg muža volim više nego svoju decu?

Mesec dana pred venčanje, pored svih onih poruka zahvalnosti i sreće i priprema za bračne zavete, u ruci sam držala i pozitivan test za trudnoću.

zasto-svojeg-muza-volim-vise-nego-svoju-decu.jpg

Osam i po meseci po stupanju u brak, ja i suprug se još uvek nismo navikli na uloge muža i žene, ali i na uloge mame i tate.

Ne bih mogla da kažem da je naša ćerka došla planirano, jer smo oboje bili zbunjeni i neodlučni na temu proširenja porodice, ali moram da priznam da postati supruga i majka u jednoj istoj godini nije za slabe ličnosti.

Prva godina bila je najteža. I za naš brak i za dete. U toku te prve godine naučila sam najvažniju lekciju koja glasi: moj muž mora da bude važniji od mojeg deteta.

Nemojte me odmah shvatati pogrešno, ja volim svoju decu i uradila bih sve za njih. Ali, jednostavno više volim svog muža.

Kada ovo kažem ljudima, njihove najčešće reakcije se svode na šok i nevericu. Svi odmah podsećaju na zlatno pravilo koje kaže da biti roditelj podrazumeva žrtvovanje za dobrobit i sreću dece, ostavljajući po strani svoje lične potrebe.

Žao mi je što ću da vas razočaram, ali ja jednostavno nisam takva.

Jasno mi je da se moj odnos doživljava kao čudan, jer su deca, ipak, prioritet. Međutim, moja neraskidiva veza sa decom uopšte nije dovedena u pitanje, a sve to zahvaljujući mojem mužu.

Počeću sa pretpostavkom da time što ga više volim, deci dajem veću mogućnost da rastu u srećnoj porodici, sa jako malo rizika za razvod.

Možda se mi sada nalazimo u novim životnim ulogama i fazama, ali i pored toga treba da ostanemo dve zaljubljene ličnosti kao na početku priče, koje su odlučile da život provedu zajedno.

Duboko verujem da smo dobar primer za našu decu, jer održavamo zdravu komunikaciju i intimnost među nama.

Gledajući nas, naša deca mogu da nauče kako treba da se odnose prema svojim budućim partnerima i kako da neguju svoje odnose. Verujem da je to neprocenljivo bogatstvo.

Mislim da odrastanje u takvom domu, gde su ljubav i poštovanje među roditeljima na prvom mestu, njima omogućava da postanu stabilne zrele ličnosti.

Zbog toga, stavljajući svog supruga na prvo mesto, pokazujem deci koje prioritete treba da imaju u životu.

Naša deca retko kad spavaju sa nama. Jednostavno, ne vidim potrebu da naš intimni, a često i jedini, netaknuti zajednički prostor, postane još jedno mesto za igru.

Nekada se desi da samo mi odemo na odmor, a decu ostavimo kod kuće.

Ne osećamo krivicu što smo ostavili decu da bismo se posvetili jedno drugom.

Za nekoliko godina kada naša deca odu od ove kuće i krenu svojim putem, želim da to proslavim sa svojim suprugom, svojom najvećom ljubavi.

A ne sa čovekom koji je u međuvremenu postao stranac sa kojim sam se brinula samo o jednom - odgajanju dece, koja su nas na kraju udaljila jedno od drugog.

Volim ga više, jer je on taj kojeg sam izabrala za saputnika do kraja života. Deca su kruna našeg braka, ali njegov temelj smo nas dvoje. Sami, zaljubljeni i voljeni...

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...
Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...