Danas ima sve da se kupi, nema novca...

Danas ima sve da se kupi, nema novca. Ima naroda, ali nema ljudi. Ima buke, ali smeha retko. Bujnih dekoltea, ali bez mozga. Napumpanih mišića, ali bez manira.

danas-ima-sve-da-se-kupi-nema-novca.jpg

Ima muškaraca, ali retko džentlmena. Ima žena, ali ne i dama. Ima škola, ali ne i obrazovanja. Kuća i stanova, ali ne i pravog doma. Ima skupih fasada i uništenih zidova.

Ima ručka, ali ne domaćeg, ima slatkog, ali kupljenog u prodavnici. Ima skupih dušeka, ali je san nemiran. Ima vitamina i suplemenata, ali i duplo više bolesti.

Ima previše šminke, ali ne pokriva groznu dušu. Ima razgovora, ali je većina prazna ili ogovaranje. Milion poznanika, ali nijedan pravi drug.

Ima skupih tašni, ali jeftinih novčanika. Ima još skupljih cipela, ali i nesređenih noktiju. Ima jakih parfema, ali i slabog kupanja.

Ima roditelja, nema vaspitanja. Ima i dece, ali ne i igre na ulici.

Ima recepata, ali ne i lekova. Ima putarina, ali ne i puteva. Ima institucija, ali ne i reda. Ima država, ali nema identiteta.

Ima pametne dece, ali nam njih krade tuđina. Ima svetlosti, ali mi tonemo u tamu...

©CRNOBELO.rs Zabranjeno preuzimanje i kopiranje. Krađa autorskih tekstova kažnjiva je zakonom.

Autor: (O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...
Spusti se na zemlju i pokupi svoj ego – ne, ne flertujem sa tobom, samo sam ljubazna Zbog straha da vas ne etiketiraju kao kučku, frigidnu, bezobraznu, nadmenu, arog...
Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...