Koji muškarac sa samopoštovanjem čezne za plastičnom, filtriranom Instagram lutkom?

Kada smo bili u srednjoj školi, u našem društvu je bio drugar koji je stalno želeo da se istakne više od ostalih. Jednom prilikom je rekao da želi da ima najjaču i najlepšu devojku, pa kada sa njom prođe pored drugih muškaraca, svi bi mu pozavideli.

koji-muskarac-sa-samopostovanjem-cezne-za-plasticnom-filtriranom-instagram-lutkom-01.png

Ovo je svakako veoma prosto i plitko razmišljanje. Savršeno prikladno za nekog 16-godišnjaka.

Ali, pogodite šta? Nekim muškarcima pamet ostane na tom nivou. I 20 godina kasnije oni sanjaju o devojci u koju će svi da bulje i da mu zavide na nekakvoj silikonskoj, veštačkoj lutki.

Koji muškarac zdravog razuma sa dovoljno samopouzdanja i samopoštovanja traži plastičnu lutku sa obrađenim, filtriranim fotkama na Instagramu? Ko tačno čezne za takvim lažnim fantazijama čije slike uopšte ne odgovaraju stvarnosti?

Dušebrižnici će reći – svako ima pravo da izgleda onako kako želi. Tačno.

A mi imamo pravo da kažemo da takve žene opsednute ogromnim usnama, napumpanim obrazima, razvučenim kapcima, ogromnim silikonskim grudima, fotošopiranim izduženim nogama, veštačkom kosom, neprirodno zaslepljujućim belim zubima i tamnim tenom i čime sve još ne, ne čine nikakvu uslugu celom ženskom rodu.

Naprotiv, ponižavaju ga, poražavaju ga. Sa svakom novom sledećom korekcijom kao da žele da kažu – nisam i generalno nismo dovoljno dobre, pa stalno treba da se popravljamo i nadgrađujemo.

Jedina nadgradnja treba da bude u našem umu, u duhu, u karakteru, u mudrosti. Ne samo u usnama, grudima ili zadnjici.

Ko je tačno pokrenuo taj trend, a koja armija žena je slepo nastavila da ga prati? I zašto? Moraćemo lampom kao Diogen da potražimo poslednju prirodnu, nefotošopiranu devojku u državi jer je postala prava retkost.

Skoro svaki muškarac koga sretnem kaže da je praktično zgrožen svim tim plastičnim lutkama. I da „to nije to“ što muškarci žele.

Međutim, retko koja od ovih devojaka je sama, bez partnera. Što znači da neko laže. Ili su svi muškarci stvarno ostali u 16. godini kada se radi o pameti.

Šta vi mislite?

Sadržaj i stavovi izraženi u autorskim tekstovima i kolumnama predstavljaju lične stavove autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije portala CRNOBELO.rs

©CRNOBELO.rs Zabranjeno preuzimanje i kopiranje. Krađa autorskih tekstova kažnjiva je zakonom.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / Foto: Instagram