Supruga mi zakazuje seks jednom nedeljno. Osećam se kao sluga.

Anonimni muškarac se požalio psihoterapeutkinji da nije zadovoljan svojim intimnim životom, a posle seksa ima osećaj kao da je sluga svojoj ženi. Saznajte šta mu je ona odgovorila.

supruga-mi-zakazuje-seks-jednom-nedeljno-osecam-se-kao-sluga-1.jpg

„Moja supruga zakazuje seks jednom nedeljno. 

Predigre se obično troše na njeno uzbuđenje, i ona uvek doživljava orgazam pre penetracije. 

Posle seksa, ja ostajem prazan i žao mi je što joj samo služim za to. 

Želim da eksperimentišem. Već sam pokušavao da razgovaram na ovu temu, ali ona odbija da sluša. Imao sam ideju da to rešim jednostavno čekajući da ona pokrene nešto, ali sumnjam da će se to ikada desiti.

Mnogo je volim i zaista me privlači. Osećanja supruge i dece stavljam ispred sopstvenih, ali počinjem da sumnjam da li ću još dugo moći tako.“

Ovo su reči očajnog muža koji je potražio stručnu pomoć i savet u časopisu The Guardian. U braku se oseća kao seksualni rob svoje partnerke, do te mere da više ne može da izdrži.

supruga-mi-zakazuje-seks-jednom-nedeljno-osecam-se-kao-sluga-2.jpg

Psihoterapeutkinja Pamela Stivenson Konoli, specijalista za lečenje seksualnih poremećaja, potvrdila je njegovu zabrinutost, priznajući da mnogo udovoljava svojoj supruzi.

„Mnogi ljudi imaju pogrešna uverenja. Nesebičnost nije uvek dobra stvar. Umesto toga, pod hitno treba da se uspostavi ravnoteža moći između vas i supruge. I to ne samo kada je seks u pitanju. 

Važno je da svojoj ženi jasno naglasite šta vam je potrebno i da potražite nekakav kompromis. Pretpostavljam da joj dopuštate da kontroliše većinu aspekata vašeg zajedničkog života. I to bi bilo u redu kada se vi zbog toga ne biste osećali tužno i ogorčeno.

Vreme je da otvoreno razgovarate o prećutnom dogovoru između vas. Neka i on sazna za vaša prava osećanja o stvarima koje smatrate neuravnoteženim ili nepoštenim.

Saslušajte i vi njena osećanja i objašnjenja. Srećna budućnost i dobrobit vašeg odnosa zavise od sposobnosti da pregovarate o boljoj vezi u kojoj postoji veća jednakost za oboje.

Setite se da su i vaša deca podsvesno svesna vaše neodlučnosti i pasivnosti i posledične nesreće. A, trebalo bi da ih naučite da imaju zdravo samopouzdanje.“

supruga-mi-zakazuje-seks-jednom-nedeljno-osecam-se-kao-sluga-3.jpg

M. A. | CRNOBELO.rs / foto: youtube.com, unsplash.com

Možda vas zanima:

Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...