Kada ste umorni od svega, samo se setite...

Svi se umorimo, i to ne samo u fizičkom smislu, tako što ponekad ostanemo bez snage. Imamo želju da od svega odustanemo, da se predamo i da se zatvorimo. Ali znamo da to nije rešenje.

kada-ste-umorni-od-svega-samo-se-setite.jpg

Kada se tako osetite, samo se podsetite na ovaj tekst. Udahnite duboko, čitajte i upijajte reči.

Svet u kome živimo nas iscrpljuje. On nije nežan. Umorni ste čak i od toga što u njemu živite. Umorni ste zato što previše želite, dajete sve što imate, a ništa vam se ne vreća. Umorni ste od neizvesnosti. Od monotonije svakodnevnog života.

Nekada ste imali nadu, optimizam da prevaziđete cinizam, bili ste spremni da dajete iznova i iznova. Ali slomljeno srce, neispunjena obećanja i neuspešni planovi – sve to vas je postepeno spustilo na zemlju.

Svet nije uvek bio dobar prema vama, i previše ste gubile, više od onoga što ste dobijale, a sada nemate nikakvu inspiraciju da ponovo probate...

Istina je da smo svi umorni. Svako od nas. Nakon određenog broja godina, svi smo armija sromljenih srca i duša, koji očajnički traže harmoniju.

Želimo nešto više, ali smo previše umorni da to i tražimo. Ne dopada nam se gde se trenutno nalazimo, ali smo previše uplašeni da počnemo iz početka. Treba da preuzmemo rizik, ali se plašimo da se sve oko nas može raspasti. Na kraju krajeva, nismo sigurni koliko puta ćemo moći da počnemo iz početka.

Umorni od igara koje igramo, laži koje izgovaramo, nesigurnosti koju pružamo jedni drugima. Ne želimo da stavimo maske i igramo uloge, ali nam ništa drugo ne preostaje, zato što ni sami nismo sigurni u svoj izbor.

Znamo koliko je teško da nastavite da radite nešto i pokušate da uzmete stvari u svoje ruke kada je vaša mentalna snaga na samo jedan izdisaj pre kraja. A oni optimistični ideali koje ste nekad negovali sada izgledaju beznadežno i glupo.

Ali evo, kada ste već toliko blizu predaje, zamislite šta ako načinite još jedan pokušaj? Poslednjim atomom snage koji vam je ostao?

Mnogo više volite život nego što možete zamisliti. U stanju ste da pružite mnogo više ljubavi, više nade i strasti od onoga što trenutno pružate. Želite trenutne rezultate i predajete se zato što ne vidite efekat. Osećate se razočarano zbog nepostojanja povratne informacije, i to vas jednostavno tera da odustanete.

Shvatate da niko od vas nije inspirisan svakog dana. Svi se iscrpljujemo. Svi padamo u razočarenje, svi se umaramo. Ali činjenica da ste na izmaku snage i potpuno iznureni, ne znači da stojite u mestu.

Kada ste umorni, krećite se polako. Krećite se mirno, bez žurbe. Ali se nemojte zaustavljati.

Umorni ste iz sasvim objektivnih razloga. Umorni ste jer želite da promenite mnogo stvari. Umorni ste zato što rastete. I ponekad je sasvim normalno da vas taj rast savlada.

M. D. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Zašto bi dete od 4 godine znalo za brendirane patike sa vazdušnim đonom i plakalo jer nema iPhone? „Moja ćerka je danas došla kući sva uplakana. Njene hulahopke su bile malo pocep...
Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...