Drugarice, ako ti za kafu sa drugaricama treba dozvola od dečka, odmah raskini!

Moja drugarica čije je srce veliko kao planina, ima muža od najlošijeg soja, ali kako da joj otvorim oči da to nije ljubav?

drugarice-ako-ti-za-kafu-sa-drugaricama-treba-dozvola-od-decka-odmah-raskini.jpg

Sunčan dan, lep dan, jedan od onih dana savršenih za kafu sa drugaricama, za trač-partiju i razmenu profesionalnih/ljubavnih frustracija, šta koga muči, zar ne? I, nije u životu sve tako crno, ali znate da ako se ne požalite drugaricama, kome ćete...

I na stranu sve to, napravile smo grupicu na Fejsbuku da bismo odredile vreme viđanja, kada se javi jedna od drugarica: „Ah, kako to tako u 5 do 12, čekajte da se javim ovom mom, da ga pitam...“

„Šta da ga pitaš, imate li već neke planove?“, pitam je.

„Ne, nemamo, ali da mi se ne naljuti“... Svi zabezeknuto čekamo odgovor, kad evo nje da otkaže viđanje.

I ovo nije prvi put, znam da je taj njen ljubomoran kao pas i želi da je ima samo za sebe i da kompletno manipuliše svakom sekundom njenog života. Kao da ju je majka rodila da njemu robuje i da mu podnosi izveštaje.

Lutko naša, kako se još nisi osvestila i videla da on nije za tebe? Ali, kako da joj to kažem kad se ljuti svaki put kada pomenem tu temu, hoće oči da mi iskopa.

On joj guši duh, pravi od nje beskičmenjaka u očima drugih. Ona nema vlast nad svojim životom. Mora da moli za dozvolu za kafu sa drugaricama. A šta ako odluči da ode u kafić sa kolegama ili možda na službeni put sa direktorom? Da li će da leti perje ako ne otkaže plan, pa čak i po cenu da joj se svi smeju i da se oseća mizerno ili čak i da da otkaz na poslu?

Ovo definitivno nije zdrav način da se funkcioniše. Partnera imamo da bi nam bilo lepo, da delimo trenutke, da gradimo zajedno, a ne da ruši našu individualnost, da nam oduzima slobodu i da svaki put kada želimo da prošetamo negde bez njega, da posvetimo vreme i drugim ljudima koje volimo, počne da nam igra u želucu.

Da li njoj svaka kafa sa drugaricama treba da bude prava administrativna procedura za traženje dozvole na koju on treba da stavi potpis i pečat?

Meni se kafa više ne bi ni pila, ali više ne bih želela ni da gradim život sa njim. Nisam se rodila da bih nekome robovala, uopšte nisam verovala da neko može tako da naruži ljubav.

Dušo, osvesti se pre neko što bude kasno, pre nego što kažeš „da“ diktatoru i daš mu moć da ti diktira ceo život, sve do poslednjeg daha.

Takav partner ti ne treba, takva ljubav ne donosi sreću... Kreni i ti sa nama na kafu, a onaj pravi će već sam doći! Ovaj definitivno nije od tog soja.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
Svakog dana se na poslu hvali sa koliko je žena spavao, a žena mu je najlepši anđeo... (18+) Dolazio je na posao sa sočnim ispovestima tipa „Uh, al sam razvalio jednu viso...
Kako sam shvatila da sam osim mama postala još i otac, brat, nindža, Rambo, vučica, lavica itd. sa s... Šta su me naučila samostalna dugogodišnja letovanje i putovanja sa malim detetom...