Мuškarci-ženskaroši, izvadite burmu iz džepa!

Kao žrtva i krivac, njegova supruga leži sama u krevetu i preispituje sebe dok je on u „lovu“ na lake žene.

muskarci-zenskarosi-izvadite-burmu-iz-dzepa.jpg

Po izlasku iz kuće burma se stavlja u džep... Imala je emotivno značenje? Šta je to! On sada ide da se navali na šank ili da sedi u separeu sa flašama alkohola i energetskih napitaka loveći jeftine, nemoralne žene.

Sada će iz rukava izvući izlizane fraze kako mu je duh mlad i kako obožava da se druži sa mladim ljudima i kako mu je potrebna relaksacija od napornog rada na mestu rukovodioca. Devojkama, koje mu po godinama slobodno mogu biti ćerke, pričaće priče, koje zna ne zato što ih je pročitao u nekoj knjizi već zato što je star kao biblija, pa ga je život nešto naučio.

Sa izbačenim stomakom i kosom koja je delimično iščezla u nepovrat, svojim rukama će drsko dodirivati mlada tela, dok se njegova supruga sa kojom je proslavio decenije braka sama prevrće u hladnom krevetu. Međutim, žena koja mu je podarila mladost, srce i decu više nije izazov za njega. Ona je sada samo stara istrošena roba koja je dobra samo da ga teši kada ga u glavu udari kriza srednjih godina.

Da, o njoj niko ne sme da kaže lošu reč, ona je anđeo, ona je nepogrešiva, ali on svakim svojim nedelom gazi preko nje i polako, ali sigurno gasi njen sjaj. Glumi naivnog, ali ona dobro zna i njegov pogled i miris njegovog tela, a još više njegov um i živi sa bolnim osećajem da mu više nije dovoljna.

Možda ga nije uhvatila ne delu, ali dobro zna da njegove oči žudno gledaju druge žene i da vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Uzalud joj govori da on nije kao drugi kada ga je milion puta uhvatila da burmu umesto na ruci drži u džepu i za to dobila smešna objašnjenja.

On greši, a ona živi sa mišlju da nije dovoljno lepa, nije dovoljno mlada, nije dovoljno provokativna da bi rasplamsala njegovu strast. U sebi traži krivicu što više nije uzrok njegovog uzbuđenja. Gde je prevarena, pa još i sa uništenim samopouzdanjem, gde je žrtva pa još i krivac...

Ipak, krivac je samo jedan – njen suprug koji ne zna šta znači ljubav i predanost.

On je sada, kada je oženjen, shvatio da treba da ostvari svoje neproživljene snove. Bez trunke srama stavlja svoju burmu u džep, kreće u pohod, spava sa bezvrednim ženama i potom omalovažava svoju ženu kada legne do nje u krevet. Dušu joj omalovažava kada iznova i iznova izneveri njeno poverenje. Emotivno je uništava i srami pred svetom zato što je, jelte, naš partner ogledalo nas samih, pa kako je ona mogla da se zaljubi u takvog ništavnika od čoveka?

I dok razmišlja o tome, ona mu ponovo pere gaće, sprema ručak, pegla košulju i samu sebe ubeđuje da je juče sigurno skinuo burmu kako mu ne bi ispala kada je prao ruke u jednom gradskom lokalu pre poslovnog sastanka.

Ipak, ona zna da on nije vredan ljubavi, a da je ona kompletno luda što mu iznova i iznova pruža nove šanse.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com