Volim ženu sa stavom, sve dok mi se ne suprotstavi

Na kratko sam pokušala da ubedim sebe da živimo u jednom normalnom i modernom društvu u kojem žene uživaju ista prava kao muškarci.

volim-zenu-sa-stavom-sve-dok-mi-se-ne-suprotstavi.jpg

U svetu u kojem nam je dozvoljeno da smo jednaki, nezavisni i slobodni. Svaki zreo i emancipovan muškarac će vam reći da traži baš takvu ženu, jaku, samouverenu i ženu sa stavom.

Ovo naravno važi samo u teoriji, jer u praksi očigledno nije baš najprijatnije biti pored neke takve žene.

Kada jednom podignete svoj glas i glasno i jasno iskažete lični stav, vi ste odjednom: histerični, naporni, samoživi, sujetni, egocentrični. Prilično teški za podnošenje. Ne umete da pravite kompromise i da promenite stav, iako znate da ste u pravu.

Svi su naizgled u potrazi za jakim, samostalnim i čvrstim ženama, ali potajno ne žele ženu koja će im kontrirati, koja će im se suprotstaviti, koja brani svoj stav.

Imam osećaj da muškarci žele žene koje samo sanjivo trepću, umilno se smeškaju, gutaju knedle i ćute ili se otvoreno oduševljavaju njihovim znanjem i uzdižu muškarce na pijedestal izjednačavajući ih sa bogovima.

„Ne znam ja to, moj Petar zna najbolje. Da, dragi, kako ti kažeš. Ti imaš iskustva, neću da ti se mešam“.

Zbog mira u kući... kojeg mira u kući? Zbog mira u kući mora da se ćuti, da Petrov ego ne bi splasnuo kao testo sa bajatim kvascem, da se ne oseti uvređenim, omalovaženim ili manje sposobnim i pametnim.

Da hodamo kao po jajima, važno je da se nijedan Petar na svetu ne oseti kao da gubi dominaciju. Zato što je greh da si bolja, sposobnija, oštroumnija - ŽENA!

Volim muškarce, poštujem ih, posebno one koji pružaju isto poštovanje i ljubav nama kao suprotnom polu. Različiti smo, ali ni približno ne možete da žonglirate sa toliko obaveza kao mi žene.

Da ste jedan dan u našoj koži, skrenuli biste s uma. Da vam preleće stotinu misli glavom i da planirate kako da postignete da uradite sve, dok ste vi polako i opušteno još uvek na prvom (a verovatno i jedinom) dnevnom planu.

Jer je istina, posebno u Srbiji, da je žena pokretačka sila za sve što se dešava. Ona je ta koja neumorno gura, pokreće stvari, sakuplja sve i smiruje svakog. Misli na sve, planira sve, neumorno, istrajno, od jutra do mraka.

Da se ne oženite, poginuli biste od smrdljivih čarapa, crkli biste od gladi trećeg dana. Da nije žena, sve bi se raspalo, veoma lako i veoma brzo.

Pa, pokažite malo poštovanja. Ne očekujte da vam trepćemo, da vam se klanjamo, da se smeškamo i da mišljenje čuvamo za sebe. Posebno kada znate da smo u pravu.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

(O)Milena | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

U svetu u kojem se svi očajnički trude da budu jedinstveni — zašto sve devojke izgledaju isto? „Ma stavi svilene trepavice“, uporna je moja rođaka koja već 3 puta u 3 meseca p...
Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...
Ne, svekrvo, nikada te neću zvati „mama“ Jedna od smešnijih stvari o kojima i dalje raspravljamo u Srbiji, uprkos datumu ...