Мiriše na skup parfem, a pljuje žvaku na sred trotoara – Ne, nisi ti gospođa!

Prefinjena, elegantna, korača samouvereno na visokim potpeticama – prava magija za oči, sve do trenutka kada ono ružno ne izađe iz nje.

mirise-na-skup-parfem-a-pljuje-zvaku-na-sred-trotoara-ne-nisi-ti-gospoda.jpg

Ја gledam korake preda mnom na visokim potpeticama, cela je elegantna i prefinjena. Za njom u vazduhu ostaje da lebdi predivan parfem. Uložila je dosta energije u sebe, u svoj izgled. Izgleda predivno. Prava gospođa. Svaka čast.

Zaista cenim ljude koji su posvećeni sebi. Ljude koji žele da se istaknu.

I dok ispred sebe gledam gospođu najboljeg kova, za koju verujem da se može pohvaliti ostvarenošću u životu, eto nje, jednim potezom je srušila moj utisak o njoj.

Dok je hodala, iz torbe je izvadila i otvorila nov paketić žvaka. Gornji deo paketića je otcepala i bacila na zemlju, pljunula staru žvaku na trotoar i stavila novu u usta.

Najjednostavnije, to je bila njena dobro uvežbana procedura. Alooooo, gospođo! Ne, ne, više je ne mogu tako nazvati. Ne zaslužuje.

Kako takvo ponašanje može biti normalno za bilo koga, naročito za prefinjenu ženu poput tebe? Odnosno, nisi prefinjena, samo si se dobro „upakovala“, pa ostavljaš utisak da si takva.

Zapravo, ti si od onih najnekulturnijih ljudi. Nemaš osnovne manire.

Sada, ja i čovek iza mene možemo da nagazimo na tvoj otpad. Sada neko od zaposlenih u komunalnom preduzeću treba da iskoristi svoj radni dan da bi sakupio đubre koje si bacila na trotoar, umesto da dan iskoristi da zasadi cveće i da ulepša naš grad. Da, naš! Moj i tvoj i grad svih nas koji svakoga dana dišemo njegov vazduh i gazimo njegove ulice.

Shvati da je to naš dom i da moramo zajedno da radimo na tome da ga učinimo najboljim. Možda si isfrustrirana što se nisi rodila u Londonu, jer su samo londonske ulice dostojne tvojih koraka, ali kada si već ovde, pomiri se sa tim i učini sve što je u tvojoj moći da nam ovaj grad bude lepše mesto za život.

Zamisli da deda koji hoda ispred tebe pljune na sred ulice,  a da ti sa tvojim novim visokim potpeticama nagaziš to? Uf, neprijatno, užasno, zar ne? Pa i ja sam se jutros osećala užasno trudeći se da ne nagazim na tvoju žvaku.

Koliko si sređena, toliko si i prazna. Nemaš ni osnovnu kulturu niti manire. Uzalud ti je skup parfem, kada ono „trulo“ izlazi iz tebe.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com

Možda vas zanima:

Za žene koje se bore sa rakom – jake ste, božanstvene, od vas treba da se uči kako se voli život Živite potpuno običan, normalan život. Posao, kuća, porodica, muž, deca, dom. Ru...
Spusti se na zemlju i pokupi svoj ego – ne, ne flertujem sa tobom, samo sam ljubazna Zbog straha da vas ne etiketiraju kao kučku, frigidnu, bezobraznu, nadmenu, arog...
Kada su deca bolesna, bolovanje „treba“ da uzme mama, a ne tata – zar ne? Stojim iza tvrdnje da i tata može da menja pelene, da i tata može da da detetu d...