Draga moja ćerko, nađi muškarca koji će misliti da si vredna svake žrtve!

draga-moja-cerko-nadi-muskarca-koji-ce-misliti-da-si-vredna-svake-zrtve.jpg

Draga moja devojčice,

„Pre nekog vremena ja i tvoja majka smo ti pretraživali Google. Negde na pola tipkanja našeg pitanja, Google je ponudio listu najpopularnijih pretraživanja. Na samom vrhu je bilo pitanje „Kako da ga držim zainteresovanim“.

To me je trglo. Pregledao sam bezbroj tekstova o tome kako da budeš seksi, kada da izađete na picu, a kada na pivo i šta da uradiš kako bi se on osećao pametno i superiorno.

I naljutio sam se.

Draga moja, nije, nije bilo i nikada neće da bude tvoj posao da ga „držiš zainteresovanim“.

Draga moja, tvoj jedini zadatak je da duboko u sebi znaš da si vredna. I ako uvek možeš da se setiš da je i svako drugi vredan na svoj način, bitka tvog života je u najvećoj meri osvojena. Ali o tome drugi put.

Ako možeš da veruješ u sebe na ovaj način, bićeš privlačna u najvažnijem smislu tih reči: privući ćeš pažnju dečka koji je sposoban sam da se zainteresuje i koji će želeti da provede ceo svoj život posvećen tebi.

Draga moja, želim da ti pričam o dečku kojeg nema potrebe da držiš zainteresovanim, jer on već zna tvoje kvalitete.

Nije važno ako stavlja laktove na sto dok jede – sve dok svoje oči drži na tvojem nosu dok se smeješ. I ne može da prestane da te gleda.

Nije mi važno ako ne može da igra fudbal sa mnom – kada može da se igra sa decom koju bi mu podarila i da na sve lepe i frustrirajuće načine otkrije da su oni isti kao ti.

Nije mi važno da li je jak – sve dok ti daje prostora da pokažeš svoju snagu koju imaš u srcu.

Uopšte mi nije važno za koga glasa – sve dok tebi svakoga dana ukazuje čast i poštovanje u domu i svom srcu.

Nije mi važno kakva mu je boja kože – sve dok je platno vašeg života obojeno strpljenjem požrtvovanošću, ranjivošću i nežnošću.

Nije mi važno kojoj religiji pripada – sve dok je odgajan da ceni ono što je sveto i da zna da je takav svaki trenutak života i svaki trenutak života sa tobom.

I na kraju, ako naiđeš na takvog muškarca da ja i on nemamo ništa zajedničko, najvažnija zajednička stvar:

BIĆEŠ TI!

Jer na kraju, draga moja, jedina stvar koja je potrebna da „nekoga držiš zainteresovanim“ si ti.“

Tvoj večno zainteresovani muškarac,

Tata.

Autorski sadržaj! Nije dozvoljeno nikakvo preuzimanje i kopiranje delova ili celine.

Autor: Reči devojke bez glasa | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Stolnjak se ne istresa uveče i još 9 sujeverja kojima su nas stariji učili - da li ih primenjujete? Da li vam se desilo da uhvatite sebe kako radite neke stvari zato što su vas bab...
Nikada neću postati kao moji roditelji! - Ja sa 35: Aman više sa bojlerom, sve vreme je uključen! Ja sa 15: Izlazim. Ne znam gde i ne znam sa kim. Aman, dokle ćete me ispitivat...
Koji muškarac sa samopoštovanjem čezne za plastičnom, filtriranom Instagram lutkom? Kada smo bili u srednjoj školi, u našem društvu je bio drugar koji je stalno žel...