Napravite sami: Čokoladne palačinke koje se tope u ustima
Za neke, palačinke su nešto najlakše što se može napraviti u kuhinji, dok za druge predstavljaju pravi izazov. Ukoliko ste od onih koji se stalno dvoume i plaše da neće uspeti da naprave dobre palačinke, budite bez brige.
Za vas imamo najlakši i najslađi recept za čokoladne palačinke koje se tope u ustima.
Potrebno vam je:
- 4 jajeta
- 1 šolja hladnog mleka
- ¾ šolje hladne vode
- 1 + ½ šolja brašna
- ¼ šolja kakaoa u prahu
- 3 kašike šećera
- ¼ kašike soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike istopljenog putera
Način pripreme:
1. Navedene sastojke možete da umutite ručno, mikserom ili u blenderu.
2. Prvo umutite jaja sa mlekom, zatim vodu sa šećerom. Dodajte so, brašno, kakao i vanilin šećer.
3. Poželjno je da brašno i kakao prethodno prosejete kako u testu ne bi bilo grudvica. So se dodaje sa ciljem da se istakne čokoladni ukus smese.
4. Tiganj za prženje podmažite puterom i počnite sa pravljenjem palačinki.
5. Filujte po želji, ali imajte u vidu da čokoladne palačinke najbolje idu uz još čokolade – preliv ili krem.
(O)Milena | CRNOBELO.rs