3 ručka za one koji ne vole da kuvaju, a vole da jedu nešto ukusno
Ima dana kada imate milion pametnijih stvari i obaveza nego da stojite pored šporeta 2 sata i kuvate ručak.
Ako vam je svaki drugi dan ovakav, ili jednostavno želite da iskoristite dan bez zatvaranja u kuhinju, predlažemo vam 5 recepata.
Ukusni su, brzi i ne zahtevaju mnogo komplikovanih postupaka i sastojaka.
Pečena pasta sa paradajz sosom i topljenim kačkavaljem
Sastojci:
- 300g testenine
- 150g kačkavalja
- 100g paradajz pirea
- Začini po želji
- So, biber
- Čeri paradajz po želji
Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Premažite jednu ovalnu posudu uljem ili puterom, pa u nju stavite testeninu. Pomešajte sa paradajz pireom. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 30 minuta. 10 minuta pred kraj dodajte čeri paradajz ako ga koristite.
Pržene pečurke u začinjenoj pavlaci
Sastojci:
- 300g šampinjona
- 3 velike kašike pavlake za kuvanje
- 1 mala glavica luka
- Ulje
- So, kari, kim
Iseckajte luk, propržite ga na ulju, a zatim dodajte seckane pečurke. Pržite 15-20 minuta uz stalno mešanje dok tečnost ne ispari. Dodajte začine i pavlaku. Kuvajte još 5 minuta.
Rolnice sa mini viršlama i slaninom
Sastojci:
- Mini viršle
- Komadi slanine (količinu odredite po svom ukusu)
Svaku viršlu zamotajte u komad slanine i pričvrstite čačkalicom. Pecite 10-15 minuta u rerni. Kombinujte sa sosom od majoneza i pavlake ili paradajz pireom.
M. D. | CRNOBELO.rs