Ekleri se ne grizu - 8 pravila bontona prilikom naručivanja i konzumiranja deserta
Pravila bontona za stolom su obično fokusirana na korišćenje pribora za glavno jelo, ali ko bi pomislio da je toliko ispravnih i pogrešnih postupaka vezano za desert?
Koji deserti se jedu prstima, a za koje se koristi pribor?
Tortu koja je servirana isečena na parče, prvo treba okrenuti na stranu, pa zalogaje odvajati kašičicom.
Ekleri se ne grizu, već se seku nožem i viljuškom.
Sladoled u dubokim čašama i činijama služi se kašičicom, dok se sladoled u ravnim, plitkim činijama jede viljuškom.
Kroasani prvo treba da izlome na komade, pa da se onda jedu.
Kolačići se jedu rukama, osim ako su preliveni šlagom ili lepljivim prelivom.
Sitno šumsko voće se jede malom kašičicom.
Pite se takođe jedu viljuškom, kao i torte.
Torte kao patišpanj se seku i jedu viljuškom i nožem.
Slatka peciva prvo treba preseći nožem na jednake komade, pa ih jesti viljuškom ili rukom.
M. D. | CRNOBELO.rs / Foto: freepik
Možda vas zanima:

Česte greške prilikom kuvanja koje potpuno menjaju ukus hrane, a da to i ne znate
Imate li naviku da predugo kuvate povrće? A da li ga uopšte perete hladnom vodom...