Česte greške prilikom kuvanja koje potpuno menjaju ukus hrane, a da to i ne znate
Povrće ne operete hladnom vodom nakon što ga skuvate
Kada kuvate brokoli, šargarepu, karfiol i slično (ili kada ih spremate na pari), bilo bi dobro da ih na kraju operete hladnom vodom.
Hladna voda će odmah zaustaviti proces kuvanja, odnosno sprečiće delovanje određenih enzima koji mogu da utiču na ukus povrća.
Prepunite tiganj kada pržite pečurke
Kada pržite pečurke nikada ne treba da prepunite tiganj.
Pečurke oslobađaju dosta vode, pa je potrebno prostora da sva tečnost ispari.
Ako prepunite tiganj, pečurke neće dobiti željenu nijansu, a njihov ukus će se promeniti.
Stavljate so u kajganu pre prženja
Za bolji ukus i bolju teksturu preporučljivo je staviti so u kajganu nakon što završite sa prženjem.
Ovo je savet samog Gordona Remzija, koji smatra da je ovaj korak najvažniji, tako da sigurno možemo da mu verujemo.
Pravite prženice od svežeg hleba
Prženice će biti mnogo ukusnije ako ih pravite od starog hleba jer će bolje da upije smesu sa jajima, za razliku od svežeg hleba.
Spirova S. | CRNOBELO.rs / Foto: freepik