Česte greške prilikom kuvanja koje potpuno menjaju ukus hrane, a da to i ne znate

Povrće ne operete hladnom vodom nakon što ga skuvate

Kada kuvate brokoli, šargarepu, karfiol i slično (ili kada ih spremate na pari), bilo bi dobro da ih na kraju operete hladnom vodom.

Hladna voda će odmah zaustaviti proces kuvanja, odnosno sprečiće delovanje određenih enzima koji mogu da utiču na ukus povrća.

ceste-greske-prilikom-kuvanja-koje-potpuno-menjaju-ukus-hrane-a-da-to-i-ne-znate-06.jpg

Prepunite tiganj kada pržite pečurke

Kada pržite pečurke nikada ne treba da prepunite tiganj.

Pečurke oslobađaju dosta vode, pa je potrebno prostora da sva tečnost ispari.

Ako prepunite tiganj, pečurke neće dobiti željenu nijansu, a njihov ukus će se promeniti.

ceste-greske-prilikom-kuvanja-koje-potpuno-menjaju-ukus-hrane-a-da-to-i-ne-znate-07.jpg

Stavljate so u kajganu pre prženja

Za bolji ukus i bolju teksturu preporučljivo je staviti so u kajganu nakon što završite sa prženjem.

Ovo je savet samog Gordona Remzija, koji smatra da je ovaj korak najvažniji, tako da sigurno možemo da mu verujemo.

ceste-greske-prilikom-kuvanja-koje-potpuno-menjaju-ukus-hrane-a-da-to-i-ne-znate-08.jpg

Pravite prženice od svežeg hleba

Prženice će biti mnogo ukusnije ako ih pravite od starog hleba jer će bolje da upije smesu sa jajima, za razliku od svežeg hleba.

ceste-greske-prilikom-kuvanja-koje-potpuno-menjaju-ukus-hrane-a-da-to-i-ne-znate-09.jpg

Spirova S. | CRNOBELO.rs / Foto: freepik



Možda vas zanima:

Ne ostavljajte zamrzivač prazan i još 9 saveta za pravilno održavanje zamrznute hrane Temperatura u zamrzivaču treba da bude -18 stepeni – ovo je najbolja temperatura...
Greške u kuhinji zbog kojih kvarite ukus čak i najjednostavnijim receptima Ako želite da se pirinač skuva kako treba, nemojte podizati poklopac sa šerpe ni...
Greške sa italijanskom hranom koje svi pravimo, a koje izluđuju Italijane Testenina ne treba „da pliva“ u sosu i u jednu porciju treba dodati samo 3–4 kaš...