Šta nikada ne bi poručili zaposleni u restoranima?
Nalazite se u sledećoj situaciji: sedite u restoranu, a pred vama je meni sa preko 100 opcija za izbog hrane i pića.
I dok bi vi naručili sve što je u ponudi jer izgleda preukusno, zaposleni imaju drugačije mišljenje.
Oni poznaju situaciju u kuhinji, sastojke koji se koriste, da li su oni sveži ili se samo podgreju i još mnogo drugih „tajni“ koje ne bi smeli da otkriju gostima.
Ali, zato smeju da otkriju šta nikada ne bi poručili kao gosti?
„Supu. Uvek se sprema u velikim količinama uveče i sutradan se samo ugreje.“
„Коktеle dekorisane voćem. Voće kao što je limun, narandža, jabuka ili limeta se gotovo nikad ne pere.“
„Ništa ne bih poručio u lokalu čiji meni ima više od 8 strana. To znači da je hrana unapred spremljena, pa se samo podgreva i servira.“
„Vegetarijansku picu. Radim u piceriji, pa znam da iako u pici nema mesa, ona je prelivena sosem koji sadrži zgušnjivač koji se pravi od masti životinjskog porekla.“
„Gaziran sok sa ledom. Led je veliki problem.“
„Bilo šta sa ribom. Ako nije termički dovoljno obrađena, dovodite sebe u rizik.“
M. D. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com