Hrana koja izaziva neprijatan miris tela
Čulo mirisa je jedno od najosetljivijih, posebno kada se radi o neprijatnim mirisima i aromama.
Da vam ne bi bilo neprijatno kada su temperature promenljive ili visoke, pored održavanja redovne higijene, važno je i da izbacite nekoliko namirnica iz ishrane.
Hrana koja podstiče neprijatan miris tela:
1. Paradajz
Karotenoidi i terpeni su glavni krivci za neprijatne mirise tela izazvane upotrebom velike količine paradajza.
2. Riba
Riba sadrži ogromnu dozu vitamina A, ali ako je jedete u velikim količinama, celo telo će poprimiti miris.
3. Kupus i brokoli
Iako su bogati antioksidantima i kalijumom, kupus i brokoli sadrže sumpor koji izaziva neprijatne mirise. Dovoljno vam je 30g dnevno.
4. Hrana bogata vlaknima
Žitarice, orašasti plodovi i musli stvaraće neprijatne mirise tela samo ako ih ne konzumirate sa dovoljnom količinom tečnosti
5. Čili, crni luk, beli luk
Ovo sigurno i sami znate i osećate. Generalno izbegavajte ljutu i začinjenu hranu u velikim količinama, posebno ako planirate intimne večeri.
6. Alkohol
Ljudi koji konzumiraju alkohol imaju neprijatan telesni miris i to nije tajna.
7. Celer i repa
Povrće oštrog ukusa koje je najbolje konzumirati pripremljeno i u malim količinama. Dobra alternativa za čišćenje od neprijatnih mirisa je da ih unosite uz velike količine tečnosti.
8. Crni čaj i kafa
Pored toga što suše usta i prave kiselu sredinu u stomaku, izazivaju i neprijatne mirise. Najbolje je da ih zamenite zelenim čajem ili svežim napicima.
9. Grašak
Bogat je mnogim vitaminima i gvožđem, zato ga ne treba izbegavati, već ga treba koristiti uz sledeći trik. Pre nego što ga pripremite, grašak potopite u 8 čaša vode.
M. D. | CRNOBELO.rs