Top 10 filmova sa najvišom ocenom na Imdb-u

Uvek kada želimo da vidimo o čemu se radi u nekom filmu ili TV seriji, ko igra u glavnim ulogama ili ko je režiser istih, naša prva stranica za posetu je Imdb ili Internet Movie Database.

top-10-filmova-sa-najvisom-ocenom-na-imdb-u.jpg

Pored izobilja informacija i kritika (profesionalnih i amaterskih), web stranica nudi i mogućnost ocenjivanja filmova i serija koje ste gledali.

Na osnovu toga, filmovi su rangirani na top listi gde očigledno najjači glas u odlučivanju ima baš publika.

Ovo je 10 filmova ocenjenih najvišim ocenama na Imdb-u, a pitanje je – koliko njih ste gledali?

The Shawshank Redemption (1994) 9.2

Film koji je na vrhu Imdb top liste inspirisan je kratkom novelom Stivena Kinga i prati priču Endija, povučenog i oštroumnog bankara koji je nepravedno okrivljen za dvostruko ubistvo i osuđen na 2 doživotne kazne zatvora.

U zatvoru u kojem vlada zakon džungle, on se sprijateljuje sa Redom i pratimo njegov život tokom čitavih 19 godina, sve lepe i loše trenutke koji su sastavni deo života. Pravo remek delo, humana, topla i inspirativna priča.

The Godfather (1972) 9.2

Snimljen prema romanu Maria Puza, „Kum“ portretiše porodicu ozloglašenog mafijaša, Don Vita Korleonea. U režiji Frensisa Forda Kopole, trilogija je doživela kultni status u filmskom svetu i pop kulturi.

The Godfather: Part II (1974) 9.0

Retko koji drugi deo sledi prvi kada su u pitanju kvalitet i popularnost, ali se čini da je to uspelo nastavku filma „The Godfather“. Samo dve godine kasnije, sin Vita Korleonea, Majkl, počinje da učvršćuje dominaciju porodice u svetu mafije.

The Dark Knight (2008) 9.0

Postoji mnogo filmova o Betmenu i postoji „Mračni vitez“ u režiji maestralnog Kristofera Nolana. Počevši od neverovatne glumačke ekipe – Kristijan Bejl kao Betmen, Hit Ledžer u ulozi Džokera i Aron Ekhart kao Harvi Dent, nastavljajući sa scenarijem i režijom, kao i muzikom, ovo filmsko ostvarenje o super heroju DC stripova, bez sumnje je najbolje.

12 Angry Men (1957) 8.9

Ne mučite se sa drugim adaptacijama, jednostavno pogledajte original. Sa sjajnom glumačkom ekipom predvođenom Henrijem Fondom u glavnoj ulozi, porota sastavljena od 12 ljudi u jednoj sobi rešava sudbinu jednog života. Da li će ga proglasiti krivim ili nevinim?

https://www.youtube.com/watch?v=Dosg0p7LAB4

Još 5 filmova na sledećoj strani...