Interesantne činjenice o filmu koji ostavlja bez reči - „Bird Box“

Film „Bird Box“ pojavio se na Netflixu 21. decembra 2018. godine, i samo na platformi je odgledan nekoliko miliona puta.

interesantne-cinjenice-o-filmu-koji-ostavlja-bez-reci-bird-box-1.jpg

Oni koji su film već gledali, sigurni su da će Sandri Bulok doneti barem Oskara, a predviđaju mu i mnoge druge nagrade i za glumačku ekipu, ali i uopšte za sam film i produkciju.

U filmu glume Sandra Bulok, Džon Malkovič, Roza Salazar, Trevant Rods, Lil Rel Haueri i Sara Polson.

SPOILER ALERT!

„Bird Box“ se dešava u post apokaliptičnom svetu u kojem čudovišta teraju preživele ljude na samoubistvo ako ih vide. Malori (Sandra Bulok) se trudi da preživi zajedno sa svojih dvoje dece.

Ovo je nekoliko činjenica koje su povezane sa filmom:

Film je snimljen po istoimenom romanu

Roman je delo Džoša Malarmena i u njemu se govori o majci i njeno dvoje dece koji pokušavaju da prežive čudovišta koja svojim pogledom ljude navode da izvrše samoubistvo. Knjiga je izdata 2014. godine.

Kraj filma je drugačiji od onoga u knjizi

Kraj knjige je mnogo više uznemirujući od onoga u Netfliksovoj adaptaciji. Postoje opisi ljudi koji su sami sebi vadili oči da ne bi mogli da vide čudovišta. Režiserka filma, Suzan Brier, smatra da je adaptacija, iako u određenim delovima odstupa, u suštini sasvim verodostojna originalnom delu.

interesantne-cinjenice-o-filmu-koji-ostavlja-bez-reci-bird-box-2.jpg

Režiserka je režirala trilere

Suzan Brier je režirala i „The Night Manager“ sa Tomom Hajdelstonom i Hju Lorijem, ali svojim imenom potpisuje i film „Serena“ sa Dženifer Lorens i Bredlijem Kuperom.

Izbrisana scena iz filma otkriva kako izgledaju čudovišta

Gledaoci nigde ne mogu da vide čudovišta koja napadaju ljude kada otvore oči, ali su scenaristi ipak napravili i takvu scenu. Sandra Bulok ih je čak i videla i prvo se uplašila, ali joj je posle bilo smešno. Ona čudovište opisuje kao zelenog muškarca koji liči na zmiju i ima užasno bebeće lice.

Sandra Bulok je bila zaista „slepa“

Veliki deo filma Bulokova je snimila sa zaista vezanim očima i nije mogla da vidi ni delić scene, kako bi što realnije mogla da odglumi svoje scene.

Ali, u scenama u kojima je nosila decu ipak je imala proziran povez

Glumica nije želela da u pitanje dovede bezbednost dece, pa je zato nosila proziran povez na očima kada je snimala sa decom.

interesantne-cinjenice-o-filmu-koji-ostavlja-bez-reci-bird-box-3.jpg

I Bulokova i Sara Polson mrze da se plaše

Obe glumice su otkrile da je snimanje filma „Bird Box“ za njih bilo zastrašujuće. Sara Polson je izjavila da ni sama ne zna kako se našla u sred takvog horor opusa, aludirajući na „American Horror Story“, seriju u kojoj glumi već sedam sezona.

Bulokova pre ovog filma nikada nije veslala

Scena sa veslanjem izgleda kao da Bulokova to oduvek zna da radi, ali ona to nikada pre nije radila. Kako se film snimao, ona je to naučila da radi kao pravi profesionalac.

Ni Bulokova ni Brierova prvo nisu prihvatile projekat

Pre nekoliko godina obe su odbile inicijalni posao oko ovog Netfliksovog projekta, ali kako je film dobijao formu, ali i zbog književnog dela kao repera, rešile su da prihvate. Prema Brierovoj, posle ekonomskih, političkih i društvenih promena, ovaj film je dobio na važnosti.

E. D. | CRNOBELO.rs / foto: imdb.com

Možda vas zanima:

10 novih filmova koji su privukli pažnju publike Mnogo novih filmova koji su izašli krajem 2021. i početkom 2022. privuklo je paž...
10 novih filmova koji su prijatno iznenadili publiku Možda nisu dobili željeni publicitet i popularnost, ali su prijatno iznenadili p...