„Gledala sam film Toma - remek-delo, emocije, ne mogu da se saberem, još uvek guglam o njemu“

Savršen film zbog kojeg sam plakala kao nikada do sada — zašto ne mogu da prestanem da razmišljam o filmu o legendarnom Tomi Zdravkoviću?

gledala-sam-film-toma-remek-delo-emocije-ne-mogu-da-se-saberem-jos-uvek-guglam-o-njemu-01.jpg

Gledala sam film „Toma“ ovog vikenda i mnogo sam plakala i sva sam se naježila, osetila som toplinu i lepotu u svojoj duši.

I neću vam pisati čiji je film i ko glumi, to već sigurno znate. Samo ću reći, Dragane Bjelogrliću — care i Milane Mariću — legendo, jedva čekam da te vidim u nekoj sledećoj ulozi, uloga Tome bila je tvoj trijumf!

Posvetiću se tome kakve emocije je u meni probudio ovaj film. Kako me pomerio sa zemlje i kako je jak utisak na mene ostavio da ne mogu da prestanem da razmišljam o njemu.

Razmišljam o životu legendarnog Tome Zdravkovića, o svim njegovim nesrećnim ljubavima, njegovim porocima, o tuzi u njegovom životu, ali i o uspesima, nagradama, pesmama koje žive i 30 godina nakon njegove smrti i živeće večno.

Pitam se kako je bilo moguće biti toliko uspešan, a istovremeno nesrećan i kažem sebi da je potvrđeno da moramo da živimo život punim plućima svaki dan, ali i da naučimo da se izborimo sa porocima, jer upravo u filmu vidimo da je njihova cena često previsoka, ponekad su žrtve upravo ljudi koje najviše volimo u životu.

Toma je, uprkos tome što je bio onkološki pacijent, pevao do samog kraja. Održao je poslednji koncert samo 14 dana pre smrti. Bravo, svaka čast!

Svako od nas treba da nađe motivaciju za život kao što ju je Toma našao u muzici i biće blagosloven.

Film je čudo zato što ne mogu da prestanem da razmišljam o životu svakog pojedinačnog lika u filmu. Ne samo o Tominom životu, već i o životu njegovog doktora, o životu Silvane Armenulić, o životu poslednje Tomine supruge, o životu njegovog menadžera...

Stalno guglam o njegovom životu, o njihovim životima, pa gledam intervjue sa glumcima iz filma, pa slušam pesme iznova i iznova, pa razmišljam o Ljiljani i svim ženama kojima je Toma posvetio pesme.

Preporučujem film svima i svi oni koji su ga gledali zovu me i kažu mi da nešto moćnije nikad nisu gledali.

Jedan legendarni život prikazan na savršen način... Bravo!

Da li ste ga vi gledali?

©CRNOBELO.com Zabranjeno preuzimanje i kopiranje. Krađa autorskih tekstova kažnjiva je zakonom.

Simona Simonova | CRNOBELO.rs / Foto: Instagram

Možda vas zanima:

Natali Portman je strahovala za život, Hoakin Feniks je mislio da će poludeti – Glumci iskreno o svo... Adrienu Brodiju bilo je potrebno šest meseci da se oporavi od snimanja filma The...
5 zaraznih „pomalo ludih“ serija koje će okupirati svo vaše slobodno vreme Za ljubitelje zanimljivih serija, imamo 5 odličnih predloga koji će okupirati sv...
10 novih filmova koji su privukli pažnju publike Mnogo novih filmova koji su izašli krajem 2021. i početkom 2022. privuklo je paž...