10 inspirativnih filmova koji će vam promeniti život

Ponekad inspiraciju za promenu možemo da pronađemo u pesmi ili u knjizi, a često i u dobrom filmu. Najveći deo ovih filmova snimljen je prema istinitim događajima, što nam još jednom pokazuje da je život najbolji kreator čuda.

10-inspirativnih-filmova-koji-ce-vam-promeniti-zivot.jpg

Svaki novi trenutak je nova šansa da se napravi pozitivna promena. Za dozu inspiracije pogledajte sledećih 10 filmova koji će vam promeniti život i način razmišljanja:

Miracles from Heaven (2016)

Snimljen po neverovatnoj istinitoj priči o maloj devojčici koja je obolela od retke bolesti digestivnog sistema i ne može da normalno vari hranu. Dok je porodica na ivici raspada, a leka nema, odjednom se dešava nešto neverovatno. Emotivna istinita priča koja će vam promeniti život.

Mary and Max (2009)

Ponekad potpuni stranci postaju najneverovatniji najbolji prijatelji. Meri je usamljena osmogodišnja devojčica koja živi u Melburnu, a Maks je muškarac od 44 godine koji se u Njujorku bori sa težinom. Njihovo dopisivanje pismima prerasta u toplo i iskreno prijateljstvao.

The Diving Bell and the Butterfly (2007)

Još jedna istinita priča o francuskom glumcu i uredniku časopisa Elle, Jean-Dominique Bauby koji ostaje paralizovan i levo oko je sve što od svojeg tela može da pomera.

Life Is Beautiful (1997)

Prava klasika koju ne smete propustiti. Harizmatični i duhoviti otac koji će zajedno sa svojim malim sinom postati žrtva Holokausta na Jevreje i koji će učiniti i nemoguće da bi zaštitio sina od horora i užasa rata u kampu.

Her (2013)

Usamljeni pisac razvija vezu sa ženskim glasom operativnog sistema koji je dizajniran da odgovori na svaku njegovu potrebu. Da li to zaista može da zameni potrebu za fizičkom bliskošću, intimom i ljubavlju?

https://www.youtube.com/watch?v=WzV6mXIOVl4

Još 5 filmova na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Natali Portman je strahovala za život, Hoakin Feniks je mislio da će poludeti – Glumci iskreno o svo... Adrienu Brodiju bilo je potrebno šest meseci da se oporavi od snimanja filma The...
5 zaraznih „pomalo ludih“ serija koje će okupirati svo vaše slobodno vreme Za ljubitelje zanimljivih serija, imamo 5 odličnih predloga koji će okupirati sv...
10 novih filmova koji su privukli pažnju publike Mnogo novih filmova koji su izašli krajem 2021. i početkom 2022. privuklo je paž...