10 poznatih žena koje su nekada bile muškarci

10-poznatih-zena-koje-su-nekada-bile-muskarci-01.jpg

Otkako znaju za sebe, one znaju da nisu muškarci. Drugim rečima, oduvek su bile žene. A, posle promene pola radile su kao glumice i manekenke, započevši jedan sasvim normalan život.

Društvene osude i negativni stereotipi prisutni su i dalje, ali ne mogu da unište njihovu hrabrost, čvrstu volju i talenat koji imaju, pa je svaka od njih ostvarena ličnost u profesiji kojom se bavi. A one su:

1. Kendis Kejn

Američka glumica Kendis Kej rođena je 1971. godine na Havajima. Po završetku srednje škole preselila se u Njujork, gde je saznala šta to znači biti transrodna ličnost, a shvatila je da se i ona sama uklapa u tu odrednicu.

Pol je promenila 1996. godine, a zahvaljujući ulozi u seriji „Dirty Sexy Money“, Kendis je postala prva transrodna glumica koja se pojavila u igranom programu u udarnom terminu.

10-poznatih-zena-koje-su-nekada-bile-muskarci-1.jpg

2. Džejmi Klejton

Serija „Sense8“ je veoma popularna, pa je mnogo učinila za karijeru Džejmi Klejton koja je u njoj igrala jednu od glavnih uloga. Ovu manekenku i glumicu smo prošle godine gledali u filmu „Neon Demon“, a u skoro će u bioskopima biti prikazan i triler „The Snowmen“, gde je ostvarila sporednu ulogu.

10-poznatih-zena-koje-su-nekada-bile-muskarci-2.jpg

3. Lavren Koks

Lavren Koks je sa jedanaest godina pokušala da izvrši samoubistvo. Nekoliko godina je bila žrtva nasilja jer se nije ponašala onako kako se očekivalo da se ponaša jedan momak.

U 43. godini, prema magazinu „Time, našla se na prestižnoj listi 100 najuticajnijih ljudi. Lavren je i prva javno deklarisana transrodna glumica koja je dobila nagradu „Emi“. Najpoznatiju ulogu je ostvarila u seriji „Orange Is the New Black“.

10-poznatih-zena-koje-su-nekada-bile-muskarci-3.jpg

4. Džina Rosero

Na jednoj od TED konferencija Džina Rosero je izjavila: „Želim da dam sve od sebe da pomognem drugima da žive svoj život bez stida i straha.“ Tada je i prvi put priznala da je promenila pol, što je bio hrabar potez od nekoga ko zarađuje za život kao supermodel.

Pored toga što i dalje pozira pred foto aparatima, Džina je održala obećanje dato na konferenciji, pa je osnovala „Gender Proud, organizaciju namenjenu transrodnim ljudima.

10-poznatih-zena-koje-su-nekada-bile-muskarci-4.jpg

5. Trejs Liset

Pre nego što je dobila ulogu u seriji „Law and Order: Special Victims Unit“, Trejs je bila frizer i šminker. Danas je najpoznatija po ulogama u serijama „Transparent“ i „Blunt Talk“.

10-poznatih-zena-koje-su-nekada-bile-muskarci-5.jpg

Lista se nastavlja na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Poznate žene koje su imale obrijanu glavu (i razlog za to) Džesi Džej je obrijala glavu 2013. godine u znak podrške devojci koja boluje od ...
Anđelina Džoli je pilot i još 7 poznatih ličnosti sa skrivenim talentima Streljaštvo, tetoviranje, „gutanje“ vatre – neke poznate ličnosti imaju talente ...
„Kostur, daska, jedi nešto“ - Nekada su je u Srbiji ismevali, a danas radi za najprestižnije modne b... Marija Žeželj (22) je bila samo devojka iz Srbije koja je samouvereno počela da ...