Majka ju je terala da se šminka i da posećuje solarijum - Šta mala misica radi danas?

Iden Vud je rođena 2005. godine, a kada je imala samo 2 godine, njena majka je rešila da od nje napravi model i kraljicu lepote.

majka-ju-je-terala-da-se-sminka-i-da-posecuje-solarijum-sta-mala-misica-radi-danas-1.jpg

Dok su se njene vršnjakinje igrale sa lutkama, Iden je morala da se šminka i fotografiše. Majka ju je vodila na razna takmičenja za lepotu širom države, pa je Iden bila proglašena za najlepšu devojčicu u SAD.

Iden je bila i deo popularne američke emisije Toddlers and Tiaras. U emisiji su bili prikazani njen život i njena dostignuća koji su bili uzbudljivi za tako malu devojčicu.

majka-ju-je-terala-da-se-sminka-i-da-posecuje-solarijum-sta-mala-misica-radi-danas-2.jpg

Mala Iden je imala zaista strog raspored i celu rutinu za lepotu. Još pre nego što je napunila 6 godina, redovno je odlazila u solarijum, jela samo niskokaloričnu hranu, nosila svečane haljine, svakodnevno se šminkala i uvek imala frizuru.

Pa, mala devojčica koja još nije znala ni da čita, osvajala je modne piste. Žiri je bio zadovoljan, ali je javnost često osuđivala njenu majku.

majka-ju-je-terala-da-se-sminka-i-da-posecuje-solarijum-sta-mala-misica-radi-danas-3.jpg

Kako bi Iden uvek bila nasmejana i dobro raspoložena, majka joj je davala čak i energetske napitke, koje je pila zaista često.

Ali, ovo nije ostalo bez posledica. Zbog energetskih napitaka Iden je imala užasne glavobolje i probleme sa varenjem.

Ipak, njena majka se fokusirala samo na svoj cilj, pa je nisu zanimali ćerkini problemi.

majka-ju-je-terala-da-se-sminka-i-da-posecuje-solarijum-sta-mala-misica-radi-danas-4.jpg

Nakon nekog vremena, Miki, Idenina majka, konačno je bila upozorena da će joj, ukoliko nešto ne promeni, oduzeti ćerku. Kasnije se pokazalo da je Miki često tukla Iden, navodno kako bi je učinila otpornom na stresne situacije.

majka-ju-je-terala-da-se-sminka-i-da-posecuje-solarijum-sta-mala-misica-radi-danas-5.jpg

O ovim glasinama majka je rekla da su drugi samo bili ljubomorni jer su one imale mnogo bolji život od njih. Navodno, sama Iden je želela da učestvuje na takmičenjima, a majka je ni na šta nije prisiljavala.

Kada je Iden napunila 6 godina i iza sebe imala preko 300 takmičenja za lepotu, odlučila je da želi da sve to prekine. Devojčica je rekla da je umorna i da želi da radi nešto drugo.

https://www.instagram.com/p/B2T3j_Jj22u/

Kasnije je Iden napisala autobiografsku knjigu, pojavila se u nekoliko filmova i napravila lutku koja liči na nju.

U budućnosti planira da započne saradnju sa majkom i da prodaje dečiju garderobu.

Danas Iden ima 14 godina, ali na fotografijama izgleda kao da ima barem 20. Godine provedene sa šminkom i solarijumi učinili su da devojčica izgleda mnogo starije.

https://www.instagram.com/p/BuC_L3QDMox/

https://www.instagram.com/p/BtFTcB2jvUx/

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com