„Kostur, daska, jedi nešto“ - Nekada su je u Srbiji ismevali, a danas radi za najprestižnije modne brendove (foto)

Marija Žeželj (22) je bila samo devojka iz Srbije koja je samouvereno počela da snima za YouTube i stekla armiju fanova koji su se divili njenoj lepoti, ali i onih koji su komentarisali njen mršav izgled - danas je ona svetski model.

kostur-daska-jedi-nesto-nekada-su-je-u-srbiji-ismevali-a-danas-radi-za-najprestiznije-modne-brendove-foto-01.jpg

U međuvremenu se oprobala i u muzičkim vodama, iako joj je najveća ljubav bila manekenstvo. San su joj bile velike revije u Milanu i Parizu, ali mnogi su mislili da je to prevelik zalogaj za nju.

https://www.instagram.com/p/CTPBPRtMKZy/

Međutim, lepa i uporna Marija svima je dokazala suprotno. Slobodno se može reći da je prevalila dugačak put od 2014. godine kada se za nje prvi put čulo u javnosti.

Od kada je počela da živi u Njujorku, Marija je radila za velike brendove kao što su Dolce & Gabanna, Emporio Armani, Genny, Elisabetta Franchi i mnogi drugi, a podjednako je aktivna i u Evropi, gde je pre nekoliko meseci dobila mnogo angažmana na Milanskoj nedelji mode.

Svi ti uspesi su samo „šlag na torti“ ako se uzme u obzir da je mnogo puta bivala ismevana na društvenim mrežama kada je otkrila želju da se preseli u SAD, na šta je dobijala komentare „Šta misliš da ćeš tamo raditi kada je tržište previše zasićeno“ i „Kako ćeš uspeti od tako lepih devojaka u Americi?“

https://www.instagram.com/p/CXn0g4jv04X/

https://www.instagram.com/p/CWLtc-qsmfW/

Kada njen uspeh više nije mogao da se ospori, internet trolovi su udarili na Marijin izgled i počeli su da je napadaju zbog mršavog izgleda.

https://www.instagram.com/p/CYHxD-9O3Kw/

„Premršava“, „Kome je ovo privlačno“, „Kostur“, „Daska“, „Jedi nešto“. Optužena je da je anoreksična i da daje loš primer devojkama koje je i dalje prate.

Međutim, Marija nije dozvolila da negativni komentari utiču na njen cilj i viziju.

Naime, njen prvi veliki uspeh desio se 2016. godine kada je proglašena za lice godine u Italiji na izboru lepote Look of the Year, i tako postala zanimljiva osoba za mnoge brendove.

Od osobe koju su najviše ismevali u Srbiji, do svetskih modnih pisti - Marija je dokaz da se istrajnost i samopouzdanje uvek isplate:

https://www.instagram.com/p/CQ4EJhjMTuz/

https://www.instagram.com/p/CSJlMems7bf/

https://www.instagram.com/p/CQ9Ri_dsucK/

(O)Milena | CRNOBELO.rs / Foto: Instagram