Zvali su je srpskom Brižit Bardo – fatalna lepotica koja je živela raskošan, ali tužan život

Danas ima 78 godina i još uvek izgleda prelepo. Dobila je titulu „Najbolja riba veka“, a u stvarnosti je svoj san živela do 1994. godine. Ali, tada se desio neočekivan obrt i započeo je pakao.

zvali-su-je-srpskom-brizit-bardo-fatalna-lepotica-koja-je-zivela-raskosan-ali-tuzan-zivot-01.jpg

Desanka Beba Lončar (78) bila je glumica sa retkom, elegantnom lepotom. Kadrovi filma „Ljubav i moda“ u kojima ona krstari beogradskim ulicama u crveno-beloj kariranoj haljini koja je isticala njen uzak struk urezani su u sećanje publike sa nekadašnjeg prostora Jugoslavije.

Godine 1960, ubrzo po prikazivanju ovog filmskog ostvarenja, Beba je dobila titulu „seks simbola“ i nadimak „srpska Brižit Bardo“.

Beba je imala samo 17 godina kada je život obične tinejdžerke zamenila životom filmske dive. Posle uloge u filmu „Ljubav i moda“, preko noći je postala jedna od najtraženijih jugoslovenskih glumica, a ostvarila je i niz drugih uloga koje su joj otvorile vrata evropske kinematografije.

„Došli su kod mene i rekli mi – snimićeš film, vozićeš vespu, nosićeš lepe haljine, vozićeš se avionom... Bilo je kao u snu“, izjavila je Beba jednom prilikom.

„Mnogo sreće i slučajnosti uticalo je na moju karijeru. Na Zapadu sam bila interesantna i kao devojka koja je došla u filmsku industriju iza Gvozdene zavese.“

Posle uloge vikinške princeze u britansko-jugoslovenskoj ko-produkciji „Dugi brodovi“, ova nežna plavuša, koja je tada imala samo 19 godina, izabrala je Rim za sledeću destinaciju.

Italijani su obožavali Bebu i nazivali su je „prelepom lutkom“ i „fatalnom plavušom“. Beba je bila velika zvezda u Rimu, sarađivala je i družila se sa velikim zvezdama kao što su Marčelo Mastrojani, Voren Biti, Masimo Ranijeri...

Zajedno sa slavom i uspehom, stigao je i veliki novac. Tako je Beba već sa 19 godina uživala u ukusu luksuza – Mercedesu, skupim bundama i velikim dijamantima.

Dok su muškarci širom Evrope uzdisali za Bebom, ona je svoju ljubav poklonila jednom muškarcu – hrvatskom biznismenu Josipu Radeljaku Dikanu. Par je imao svet na dlanu, ali prošlo je 13 godina pre nego što je Beba rodila njihovog sina Lea.

Beba je nekoliko puta ostajala u drugom stanju, ali se svaka trudnoća završila spontanim pobačajem. Bila su to teška vremena za nju, ali glumica je isticala da ima apsolutnu podršku supruga: trudnoću sa sinom Leom praktično je provela u krevetu. U prvih pet meseci Beba uopšte nije ustajala iz kreveta.

Priča se nastavlja na sledećoj strani...Možda vas zanima:

Srpski fudbaler je u vezi sa italijanskom Megan Foks - ko je prelepa Karolina Stramara? (foto) Za nju govore da je italijanska Megan Foks jer mnogo liči na holivudsku glumicu,...
Poznati parovi čija ljubav nije preživela karantin tokom pandemije (foto) Pandemija je bila (i još uvek jeste) teška za sve nas. Možda najvažnija lekcija ...
Pojavila se u spotu Saše Kovačevića, imala je aferu sa srpskim fudbalerom – Dejana Živković je jedna... Sada postavlja fotografije dok je u 8. mesecu trudnoće, u prošlosti se pojavila ...