Tone otpada, skupe namirnice: 18 činjenica o lošoj strani života na Maldivima

Maldivi su na prvom mestu po broju razvoda u svetu, zato što muškarci mogu jednostavno da kažu svoju želju da okončaju brak pred svedocima i da se nikada ne pojave na sudu, a da se tada smatraju slobodnim. Država želi da promeni ovu praksu, ali ide teško.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-01.jpg

Maldivi su za turiste raj na Zemlji. Ovu zemlju posećuje i mnogo naših turista.

Savršene plaže, tirkizna boja mora, koralni grebeni, palme... Definitivno zamisao savršenog odmora.

Ali, kako izgleda živeti tamo? Sa čime biste se suočili u ovom tropskom raju ako biste tamo živeli cele godine?

Činjenice o životu na Maldivima:

Maldivi su sa svih strana okruženi vodom, ali voda za piće vredi zlata, jer na ostrvima nema prirodnog izvora, za dnevne potrebe u domaćinstvima i odmaralištima voda se destiluje, a voda za piće se kupuje.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-02.jpg

Neki osnovni proizvodi mogu biti prava retkost jer se većina stvari uvozi ili ih ima malo, tako da su im cene previsoke, može biti problem da se obezbedi i najjednostavnija stvar poput otvarača za konzerve.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-03.jpg

Onima koji ne vole ribu i pirinač, meni neće biti omiljena stvar — na Maldivima su zabranjeni proizvodi koji sadrže svinjetinu, najjeftinije je konzumirati ribu i lokalno voće i povrće, uvozno je veoma skupo.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-04.jpg

U domovima postoji problem sa mravima, bubašvabama i drugim insektima — nikakvu hranu ne smete ostavljati na otvorenom jer oni odmah kreću u napad.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-05.jpg

Iznajmljivanje kuće na Maldivima može koštati čitavo bogatstvo, pa za jednosoban stan u glavnom gradu Male možete platiti 880 evra.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-06.jpg

Male je jedan od najnaseljenijih gradova na svetu, zaista je bučan, stalno se nešto gradi, a troškovi za račune su zaista visoki na Maldivima.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-07.jpg

Neki ljudi žive na jednom ostrvu, a rade na drugom, tako da trajektom idu na posao, a ujutru i popodne zna da bude zaista velika gužva.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-08.jpg

Do nekih ostrva ide se samo avionom i to zadovoljstvo je skupo, a pilot je tamo jedno od najprestižnijih zanimanja.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-09.jpg

Vreme nije uvek savršeno, tako da je najbolji period za putovanje na Maldive od novembra do aprila — u drugom delu godine može doći do jakih vetrova i kiša.

tone-otpada-skupe-namirnice-18-cinjenica-o-losoj-strani-zivota-na-maldivima-10.jpg

Još 9 činjenica na sledećoj strani...



Možda vas zanima:

Оsnovna bonton pravila koja treba da postanu način života Pravila lepog ponašanja se mogu razlokovati u različitim zemljama sveta i između...
Меdeni mesec na Maldivima? Dа, molim! Sama lokacija je sinonim za egzotičnost sa stotinama razloga za to: duge, peščan...
Мuškarci i žene ne mogu biti prijatelji: 25 činjenica povezanih sa seksom Seks. Za neke uživanje, za druge nužna potreba, a za teće potpuno nepotrebna opc...
Мudrost iz života Kijano Rivsa, koja će vas učiniti boljim čovekom Kijanu Rivs je najprizemnija zvezda. Možete ga videti da se vozi u gradskom prev...
Znaju se od malih nogu, ima tetovažu u njegovu čast: 12 činjenica o supruzi Lionela Mesija Poznato je da fudbaleri imaju veoma atraktivne supruge, a takva je i supruga Mes...
Ženski horoskop: Оd kakvog muškarca treba da bežite, a koji će vas voleti do kraja života? Horoskop koji će se naći svim ženama koje su u potrazi za ljubavlju ili se dvoum...