Desetogodišnja devojčica sa sopstvenim biznisom – zaradila je 120.000 evra za mesec dana, ima i Mercedes

Za uspeh u biznisu, majka joj je kupila auto vredan 165.000 evra, a ako nastavi ovim tempom, sa 15 godina će moći da se penzioniše. Kako izgleda život desetogodišnje biznis-devojčice koja ima sopstvene brendove i zarađuje hiljade evra?

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-01.jpg

Većina dece od 10 godina opsednuto je video igrama i školom, ali Piksi Kurtis (10) iz Australije već ima sopstveni biznis od kojeg je zaradila 120.000 evra u samo jednom mesecu.

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-02.jpg

Piksi je još uvek u osnovnoj školi, ali je zajedno sa svojom majkom, poznatom australijskom poslovnom ženom Roksi Jačenko, započela sopstveni biznis sa igračkama Pikie's Fidgets.

Biznis je počeo sa radom u maju, a već su u prvih 48 sati sve igračke rasprodate. U prvom mesecu rada kompanija je ostvarila profit od 200.000 australijskih dolara, odnosno preko 120.000 evra.

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-03.jpg

Piksina majka, koja važi za mogula za odnose s javnošću, kaže da ako Piksi nastavi ovakvim tempom, moći će da se penzioniše sa 15 godina.

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-04.jpg

Ali, ovo nije jedini biznis desetogodišnje devojčice. Njena majka je kreirala brend aksesoara za kosu sa imenom devojčice, još dok je ona bila beba, a brend se zove Pixie’s Bows.

„Ono što me najviše oduševljava je to što tako mlada ima snažan preduzetnički duh. Ja nikada nisam imala nešto takvo i stalno sam morala da učim šta treba da radim da bih uspela.“

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-05.jpg

„Sa 14 godina radila sam u Mekdonaldsu jer je to bilo normalno u moje vreme“ - kaže Roksi i dodaje da iako ona svojoj ćerki omogućava da razvija svoj talenat, devojčica ipak ima glavnu reč kada su u pitanju odluke vezane za njene poslove.

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-06.jpg

Inače, Roksi važi za jednu od najuspešnijih poslovnih žena Australije. Od 2012. godine je udata za Piksinog oca, Olivera Kurtisa, sa kojim ima još jedno dete, sina Hantera (6).

Oni žive u palati vrednoj preko 6 miliona dolara u Sidneju.

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-07.jpg

Mala Piksi uživa u velikom luksuzu, tako da je za 10. rođendan, osim luksuzne rođendanske zabave, dobila skupe dizajnerske sandale i torbicu.

Prošlog meseca objavila je svoju listu poklona za Božić na kojoj su se našli novi mobilni telefon, kao i krema protiv starenja.

Osim ovoga, nakon velikog broja poslovnih uspeha, Piksi je dobila Mercedes vredan165.000 evra, isti kakav ima njena mama.

desetogodisnja-devojcica-sa-sopstvenim-biznisom-zaradila-je-120-000-evra-za-mesec-dana-ima-i-mercedes-08.jpg

B. S. B. | CRNOBELO.rs / Foto: Instagram

Možda vas zanima:

Žena je promenila pol u muški, ali se predomislila – sada ponovo postaje žena Alia, iz Mičigena, rođena je kao žena, ali je sa 18 godina shvatila da želi da p...
Usred Pekinga, Kinez peva pesme Tošeta Proeskog – ponosni smo! (video) „Bravo, pozdravi iz Makedonije, domovine Tošeta Proeskog. Hvala ti“, samo je jed...
Smešni video snimci muškaraca koji nemaju problem da partnerka bude viša od njih – i zbijaju šale na... Kako pozirati sa partnerom ako je niži od vas? Kako izgleda život sa nižim partn...