Pеt godina u izolaciji: Kako izgleda tajni život Edvarda Snoudena i njegove devojke Lindzi Mils? (foto)

Nekadašnji operativac CIA-e je uradio ono što mu je srce htelo i ne kaje se zbog svog poteza. Ima potpunu podršku svoje voljene, koja je otišla u Rusiju da živi sa njim.

pet-godina-u-izolaciji-kako-izgleda-tajni-zivot-edvarda-snoudena-i-njegove-devojke-lindzi-mils-foto-1.jpg

Оvo je peta godina od kako je Edvard Snouden prebegao u Rusiju iz svog doma na Havajima. Nekadašnji operativac CIA-e, koji je radio kao savetnik Državne agencije za bezbednost SAD, je izazvao niz kontroverzi od kako je 2013. godine u javnost izneo tajne dokumente o hakerskim napadima i prisluškivanjima od strane SAD-a.

Snouden je nakon objavljivanja dokumenata CIA-e izbegao prvo u Hongkong, a potom u Moskvu i od tada živi tamo. Sa njim je njegova devojka Lindzi Mils.

Vode tajni život, a jedini način da zavirimo u način njihovog funkcionisanja je Lindzin profil na Instagramu. 

Аmerička plesačica i fotograf s vremena na vreme objavi neku svoju fotograiju, ali i fotografiju romantičnih trenutaka sa Snoudenom.

Ranije je Snouden održavao konferencije preko Skajpa i bio veoma aktivan na Tviteru, ali je sada njegova aktivnost na društvenim mrežama minimalna.

pet-godina-u-izolaciji-kako-izgleda-tajni-zivot-edvarda-snoudena-i-njegove-devojke-lindzi-mils-foto-2.jpg

Ovog meseca je imao intervju povodom petogodišnjice u časopisu „The Guardian“, ali je on sproveden telefonski, a ne lice u lice kao njegov intervju za ovaj časopis u hotelskoj sobi u Moskvi povodom prve godišnjice. Snouden je još jednom potvrdio da se ne kaje zbog svojih postupaka i da je to uradio jer je smatrao da je tako najbolje i da je poslušao svoju savest.

Iako je njegova dozvola za azil u Rusiji odobrena do 2020. godine, mediji tvrde da je njegov boravak tamo nesiguran i da sumnjaju da je prebačen negde u Sibiru ili Uralu, tj. da nije u Moskvi.

Snouden možda živi izolovano, ali ima čistu savest i definitvno provodi predivne trenutke sa svojom voljenom.

Deo Lindzinih fotografija sa Instagrama:

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

„Ja sam domaćica, imam 22 godine, a muž me obasipa skupim poklonima jer naporno radim“ Skupi automobili, torbe, late kafa od 6 dolara... Ona je domaćica, ima 22 godine...