Zаgonetke koje će biti lake samo onima koji su rođeni „rešavači problema“

Najbolje zagonetke su one u kojima su prisutni svakodnevni predmeti ili situacije i ideje, a od nas zahtevaju da na njih gledamo na način drugačiji od uobičajenog.

zagonetke-koje-ce-biti-lake-samo-onima-koji-su-rodeni-resavaci-problema.jpg

Upravo to će vam biti potrebno kako biste rešili ove zagonetke – da gledate van okvira i da uspete da smislite način kako da se izbavite iz situacije.

A oni koji su rođeni za rešavanje problema neće imati poteškoća da nađu rešenje.

Skoncentrišite se i počnite da rešavate...

Zagonetke koje će biti lake samo onima koji su rođeni „rešavači problema“
 1. 1. Zaglavljeni ste u srednjoj sobi u kući sa 3 sobe. Srednja soba u kojoj se nalazite ima samo prozor sa metalnim rešetkama. Sobe sa strane imaju vrata za izlaz iz kuće, no u sobi sa leve strane se nalaze ubice koji su spremni da vas ubiju čim uđete. U desnoj sobi postoji UV lasersko oružje sa solarnim napajanjem koje ubija čim registruje kretanje. Kako ćete pobeći iz kuće?
  Odgovor
 2. 2. U subotu uveče, Stefan je otišao da gleda film u kome igra njegov omiljeni glumac. Ipak, film mu je bio dosadan i on je, razočaran, otišao do toaleta koji je bio prazan. Iz svog pištolja je ispalio metak između očiju i, nakon 5 minuta, je otišao kući živ i zdrav. Kako je preživeo metak?
  Odgovor
 3. 3. Ivan i njegova supruga Maja su se odmarali u dnevnoj sobi. Dok je Ivan gledao televiziju, a Maja čitala, nestala je struja. Ivan je otišao na spavanje, a Maja je nastavila da čita. Kako je čitala bez svetla u sobi?
  Odgovor
 4. 4. Jedan muškarac sa tamnim tenom, crnom kosom i u crnom odelu, je stajao na neosvetljenom putu. Putem je išao automobil sa isključenim svetlima i odjednom je ukočio i stao na metar od čoveka. Kako je vozač uspeo da vidi čoveka u crnom, ako nije bilo uličnih svetiljki i ako su svetla automobila bila isključena?
  Odgovor
 5. 5. Gоran se probudio zarobljen u sobi sa 4 vrata za izlaz. U sobi je bio dušek za spavanje, malo hrane, kanister za vodu i flaša vode za preživlajvanje. Približio se jednim vratima kako bi izašao, ali je bio sprečen. Iza prvih vrata se nalazi soba sa otrovnim gasom, iza drugih je bomba koja se detonira čim se vrata otvore. Iza trećih i četvrtih vrata ima otrovnih zmija i gladnih ajkula. Kroz koja vrata Goran treba da prođe i zašto?
  Odgovor

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Test za najupornije: Da li ćete naći skrivene predmete? Testiranje očiju je uvek bilo i ostaće izazov za sve generacije. Ovo možete u...
Medicinski kviz: Koliko znate o najčešćim bolestima i zdravstvenim problemima? Da li znate ponešto o najčešćim bolestima sa kojima se ljudi suočavaju ili je ov...
Lako trik pitanje čijeg se odgovora verovatno nećete setiti Hajde da rešite ovaj mali izazov... Razmislite dobro, odgovor je zaista lak! ...