Ubio je više od 36 žena, nije osećao krivicu ni za jednu od njih – Ko je Ted Bandi, najozloglašeniji ubica 20. veka?

Više od tri decenije je prošlo od njegove smrti, a Ted Bandi je i dalje možda najozloglašeniji ubica na svetu. Bandi je odgovoran za smrt najmanje 36 žena, pre nego što je stavljen iza rešetaka i pogubljen 1989. godine.

ubio-je-vise-od-36-zena-nije-osecao-krivicu-ni-za-jednu-od-njih-ko-je-ted-bandi-najozloglaseniji-ubica-20-veka-01.jpg

Javnost i dan danas zadrhti od jeze kada čuje za Bandijeve svirepe zločine, a u nastavku možete saznati i zašto.

Majka Teda Bandija, Eleonor Luiz Kovel, imala je 22 godine kada ga je rodila 1946. godine. Nije poznato ko je Tedov otac, jer njegovo ime navodno nije upisano ni u izvod o rođenju.

Roditelji njegove majke Luiz su se stideli jer je Ted bio vanbračno dete. Zbog toga su se prvih godina njegovog života brinuli o njemu, i svima su govorili da mu je Luiz zapravo sestra.

ubio-je-vise-od-36-zena-nije-osecao-krivicu-ni-za-jednu-od-njih-ko-je-ted-bandi-najozloglaseniji-ubica-20-veka-02.jpg

Verovatno su se prvi znaci upozorenja za Teda pojavili veoma rano. Već u detinjstvu, Teda su zanimale mračne i jezive stvari, a sa samo 3 godine počeo je da pokazuje veliko interesovanje za noževe. Ted je takođe bio dobar učenik, ali se nije baš najbolje snalazio sa drugarima iz razreda.

U tinejdžerskim godinama problematično ponašanje postalo je izraženije. Ted je voleo da proviri kroz tuđe prozore, i krao je s vremena na vreme.

Ted je bio obrazovana osoba i završio je psihologiju na Univerzitetu u Vašingtonu, a potom se upisao i na Pravni fakultet, ali nikada nije diplomirao.

ubio-je-vise-od-36-zena-nije-osecao-krivicu-ni-za-jednu-od-njih-ko-je-ted-bandi-najozloglaseniji-ubica-20-veka-03.jpg

U studentskim danima, Bandi je započeo vezu sa bogatom devojkom koju ju je navodno mnogo voleo. Ali ona ga je ostavila. Posle raskida, Ted se potpuno promenio – postao samouverena osoba i počeo je da se bavi društvenim i političkim problemima.

ubio-je-vise-od-36-zena-nije-osecao-krivicu-ni-za-jednu-od-njih-ko-je-ted-bandi-najozloglaseniji-ubica-20-veka-04.jpg

Nije poznato kada je Ted počeo da ubija, ali prema većini izvora, prvo ubistvo je izvršio oko 1974. godine, u period kada mu se samopouzdanje značajno povećalo.

Policija je počela da sumnja kada su mnoge mlade devojke počele da nestaju u oblasti Sijetl i Oregon. Prema rečima svedoka, sve devojke su primećene u društvu mladića tamne kose.

Ted je mamio žrtve pretvarajući se da je povređen i da mu je potrebna pomoć, a onda ih je ubijao. Žrtve su često bile i silovane. Navodno, skoro sve žene koje je Ted ubio veoma su ličile na njegovu bivšu devojku koja mu je slomila srce.

ubio-je-vise-od-36-zena-nije-osecao-krivicu-ni-za-jednu-od-njih-ko-je-ted-bandi-najozloglaseniji-ubica-20-veka-05.jpg

Ubica je prvi put uhapšen 1975. zbog otmice Kerol DaRonč – jedne od retkih žena koje su uspele da mu pobegnu. Ted je tada osuđen na 1 do 15 godina zatvora, a njegova tadašnja devojka, koja je počela da sumnja da nešto nije u redu, pomogla je u hapšenju.

Ali to nije značilo kraj njegovih zločina – Ted je dva puta uspeo da pobegne iz zatvora 1977. godine.

ubio-je-vise-od-36-zena-nije-osecao-krivicu-ni-za-jednu-od-njih-ko-je-ted-bandi-najozloglaseniji-ubica-20-veka-06.jpg

Priča se nastavlja na sledećoj strani...



Možda vas zanima:

Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Таta, kako da preživim sve ovo bez tebe – bez tvojih krila da poletim? Koliko je potrebno da bi se preživelo u ovom svetu koji je gluv pa ne čuje? Do k...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Оdgovori na 8 pitanja o seksu koja se najviše „guglaju“ Ukoliko imate nedoumice oko akcija u spavaćoj sobi, ovi odgovori će vam dati dob...
Оd lažnog kidanpovanja do vožnje levom stranom – kraljevske pripreme Megan Markl (foto) Ovih dana Megan Markl prolazi čitav niz intenzivnih obuka pre nego što zvanično ...