Predstavljala se kao nemačka naslednica, nije plaćala luksuzni život - Gde je danas prevarantkinja iz serije Inventing Anna?

Samo što je odslužila zatvorsku kaznu zbog prevare, ponovo je bila u zatvoru jer je ostala u Sjedinjenim Državama duže nego što je imala dozvolu. Gde je i šta radi Ana Delvi, devojka čija je priča inspiracija za Netflxovu novu seriju Inventing Anna?

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-01.jpg

Posle dokumentarnog filma Tinder Swindler, novi hit je serija pod nazivom Inventing Anna, posvećena Ani Sorokin, prevarantkinji koja se predstavlja kao nemačka naslednica Ana Delvi i tako prevarila elitu sa Menhetna za silne milione.

Film se u velikoj meri oslanja na istinitu priču Ane Delvi, ali postoje i delovi koji su izmišljeni, kao što je najavljeno na samom početku.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-02.jpg

Serija prati priču o Ani koja je uspela da uđe u visoko društvo poslovne i umetničke elite na Menhetnu, tvrdeći da ima bogatstvo od 60 miliona dolara u Evropi.

Ana je uspela da sebi obezbedi skupa putovanja, hotelski smeštaj i izlaske u ekskluzivne restorane, a iza sebe je ostavila samo neplaćene račune. Čak je htela da uzme kredit od banke kako bi osnovala Fondaciju „Ana Devlin“.

U 2019. godini dobila je zatvorsku kaznu nakon što je proglašena krivom za krađu i prevaru, a procenjuje se da je iz banaka i luksuznih hotela ukrala preko 200.000 dolara.

Prema rečima tužilaca, Ana je imala „legalna“ finansijska dokumenta koja su joj pomogla čak i da uzme kredit od 100.000 dolara od jedne banke.

Ana je konstantno bila u centru pažnje tokom suđenja i zbog modnih izdanja u kojima se pojavljivala, imala je svog stilistu za sudnicu, pa je čak jednom prilikom odbila da se pojavi na sudu jer je smatrala da ne izgleda prikladno.

Ko je Ana Delvi, najnovija zvezda Netflixove hit serije i šta znamo o njoj? U nastavku sledi nekoliko činjenica o njoj:

Ana je u periodu od 2013. do 2017. godine, predstavljajući se kao bogata nemačka naslednica, počinila prevare nad nekoliko pripadnika elite sa Menhetna.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-03.jpg

Za razliku od „Prevaranta sa Tindera“, Ana je za svoje prevare odgovarala na sudu i bila je osuđena na zatvorsku kaznu.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-04.jpg

Serija je zasnovana na natpisima u časopisu New York, koji su objavljeni 2018. godine i koji su je učinili poznatom, a glavna glumica koja tumači ulogu u seriji, Džulija Garner, kaže da su ona i rediteljka Šonda Rajms posetile Anu u zatvoru pre snimanja serije.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-05.jpg

Ana je 2017. uhapšena i oko dve godine je čekala izricanje presude u zatvoru Rikers Island, koji je poznat po veoma lošim uslovima za zatvorenike.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-06.jpg

Posle presude iz 2019. provela je još dve godine u zatvoru, a nakon što je puštena na slobodu u februaru 2021. godine, ponovo je uhapšena od strane imigrantskih službi zbog prekoračenja boravišne dozvole. Ana trenutno očekuje da bude deportovana u Nemačku, a vreme provodi u zatvorskoj ćeliji.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-07.jpg

Dok ceo svet trenutno ima priliku da gleda Netflixovu seriju, (premijerno je prikazana 11. februara 2022. godine) Ana je i dalje u svojoj zatvorskoj ćeliji, a nakon što se u januaru ove godine razbolela od kovida, smeštena je u izolaciju. Nakon početka emitovanja serije, ona je o svojim iskustvima u zatvoru napisala duže pismo medijima.

„Dok sam bila u zatvoru isplatila sam u potpunosti štetu bankama od kojih sam uzela novac. Takođe, u tih šest nedelja dok sam bila slobodna, postigla sam više nego što su neki ljudi postigli u poslednje dve godine. To što sam ostala bez vize nije bilo namerno i bilo je izvan moje kontrole“ – kaže ona.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-08.jpg

Ana objašnjava da se sada još uvek nalazi u pritvoru jer bi, prema mišljenju suda, ona mogla da nastavi da čini prevare, jer do sada nije pokazala da žali zbog krivičnih dela iz prošlosti.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-09.jpg

Ana kaže da uopšte nema naročitu želju da vidi izmišljenu verziju sebe na malim ekranima, ali da se prethodno nadala da će do emitovanja serije ona konačno biti slobodna žena i da više neće plaćati cenu za svoje „greške u dvadesetim godinama života“.

„Naravno, ja kao poslednji nepouzdani narator kažem da sam pogrešno postupala, a tako danas ne bih radila. Zaista nije u redu da budem zadržana toliko dugo nakon što su oslobodili brojne teške prestupnike (lopove, silovatelje, ljude koji su pokušali da izvrše ubistvo)“, rekla je ona.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-10.jpg

Njenu izjavu da se zločin isplatio prenela je većina svetskih medija. Za seriju Inventing Anna, Netflix je Ani isplatio sumu od 320.000 dolara da bi se odrekla prava. Od tog novca, Ana je potrošila oko 200.000 dolara da otplati svoje dugove, a ostatak je potrošila na pravne troškove.

predstavljala-se-kao-nemacka-naslednica-nije-placala-luksuzni-zivot-gde-je-danas-prevarantkinja-iz-serije-inventing-anna-11.jpg

B. S. B. | CRNOBELO.rs / Foto: Daily Mail