Zanimljive činjenice o vereničkom prstenu

Verenički prsten, pored burme, najvažniji je u životu jedne žene i podseća je na jedno predivno, trajno obećanje. Simbolizuje životnu ljubav vašeg partnera i obavezivanje na koje je on spreman.

zanimljive-cinjenice-o-verenickom-prstenu-1.jpg

Da li znate odakle potiče običaj davanja ovog prstena? Koliko je muškarcima potrebno da izaberu savršen prsten? Kada je najbolje vreme da budete zaprošeni? Saznajte u nastavku...

- Običaj davanja vereničkog prstena potiče iz Starog Egipta. Oni su zaslužni i za to što se nosi na četvrtom prstu leve ruke, jer su verovali da se baš tu nalazi vena koja je direktno povezana sa srcem.

- U prošlosti, verenički prsten nije simbolizovao samo ljubav, već i materijalnu stranu života. Onaj muškarac koji ženi pokloni ovakav prsten, obavezuje se da će joj omogućiti materijalnu sigurnost do kraja života. Pored prstena, obično se davala i kesa zlatnika kao pokazatelj mterijalne moći.

-Nekada su muškarci radili između jednog i tri meseca kako bi imali novca da kupe verenički prsten za svoju buduću suprugu. Danas je potrebno manje vremena, oko tri nedelje.

- Prosečan muškarac traga za savršenim prstenom čak i tri meseca.

zanimljive-cinjenice-o-verenickom-prstenu-2.jpg

- Decembar je najpopularnije vreme za kupovanje vereničkog prstena, a savršena prilika da zaprosite devojku su rođendan, Dan zaljubljenih, Nova godina, Božić i drugi praznici.

- Muškarci najčešće biraju jednostavan prsten koji podseća na burmu i ima dijamant kao dodatak. Belo zlato i platina su najpopularniji materijali.

- Savremeni parovi često zajedno biraju prsten. Čak 60% žena je uključeno u izbor, dok se samo 3% muškaraca odlučuje na samostalan izbor.

- Paris Hilton je devojka koja je dobila najskuplji verenički prsten vredan čak 4,7 miliona dolara. Iako je veridba propala, ne sumnjamo da je prsten zadržala.

- Istraživanja su pokazala da devojke često odbijaju veridbu samo zato što im se prsten ne sviđa. Zvuči ekstremno, ali devojke vole kada prsten odgovara njihovoj ličnosti i stilu koji neguju.

M. D. | CRNOBELO.rs / foto: unsplash.com