Strahovi o kojima muškarci nikada ne govore

Sigurno ste i vi od onih koji misle da je nemoguće da muškarci imaju veliki broj strahova koje čuvaju u tajnosti.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-01.jpg

Oni su jaki, čvrsti, zavodljivi i ne mogu da se plaše nečega kada treba da štite žene od svega i da budu samouvereni.

Ipak, to je samo pogrešno verovanje jer su i oni ljudi koji imaju svoje strahove i sumnje, isto kao i žene.

Da li dobro izgledaju, da li su zgodni, da li imaju dovoljno novca, samo su deo problema koji ih muče i plaše.

Saznajte kakve brige imaju muškarci i šta ih uznemirava:

Izgled tela

Žene su još od najranijeg uzrasta naterane da misle da njihovo telo uvek treba da bude savršeno i idealno, pa su opsednute dijetama i vežbanjem.

Takvi pritisci na muškarce ne postoje, ali to ne znači da se oni ne brinu za svoj izgled i da svoje telo ne upoređuju sa drugim zgodnim muškarcima. Njihov najveći problem je „pivski stomak“.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-1.jpg

Finansije

Finansije su verovatno najveći problem koji kod muškaraca izaziva stres. Oni veruju u to da su stub porodice, da treba da je sačuvaju i da se brinu o njoj.

Isto tako, postoje muškarci koji misle da je novac ključna stvar kada je reč o osvajanju devojaka, i iako devojkama to možda i nije važno, oni misle da je to njihova obaveza.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-2.jpg

Visina

Kako da ne budu zabrinuti za ovo, kada je jedna od karakteristika idealnog muškarca to da bude visok (ili barem viši od partnerke). Da su žene manje zabrinute za ovu činjenicu i da im nije važna, tada verovatno ni muškarci ne bi imali toliki pritisak.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-3.jpg

Odnos partnerke sa drugim muškarcem

Ljubomora kod muškaraca možda nije toliko izražena kao kod žena, ali isto tako povređuje njihov ponos i samopouzdanje. Muškarci, koliko god da veruju, uvek imaju dozu sumnje, ali da bi se to sprečilo, najbolje je da postoji otvorena komunikacija.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-4.jpg

Neiskustvo u flertovanju

Muškarci uvek žele da se pokažu dobro pred devojkama i da u njihovim očima budu popularni, i isto kao i devojke, i oni se plaše da će možda pogrešiti i uprskati stvar.

Muškarcima je potrebna podrška i povratna informacija, pa pokušajte da im to omogućite.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-5.jpg

Maljavost

Maljavost tela muškarcima može da bude istinski problem. Kada maljavost nije izražena – onda on nije dovoljno muževan i izgleda kao dete, a kada je maljavost previše izražena – onda liči na životinju i ne vodi računa o sebi.

Ženama nikako da se ugodi, a to muškarcima predstavlja problem.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-6.jpg

Ishrana

„Na dijeti sam“ – koliko često muškarci čuju ovu rečenicu iz usta žena? Ali, ako ovo izgovore muškarci, tada ih žene gledaju čudno, kao da to nije normalno.

Ipak, predstavnici jačeg pola isto tako vole da se brinu o svom telu i ishrani, na kraju krajeva, svako treba da bude zdrav, samo muškarci manje pričaju o tome.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-7.jpg

Veza sa voljenom

Sasvim je normalno da žene razgovaraju na temu ljubavi, veza, problema u vezi i rešavanju istih. Ali, kada bi muškarci pričali o ovome tako često, izgledalo bi malo čudno.

I opet, društveni stereotipi im ne dozvoljavaju da se pokažu u pravom svetlu, pa ispada kao da su bezosećajni. Ali, verovali ili ne, pričali oni ili ne, ipak se brinu o tome da li je veza dobra.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-8.jpg

Broj partnera sa kojima je devojka bila pre njih

Ako je devojka prethodno bila sa većim brojem muškaraca (odnosno, ako je imala više partnera nego muškarac), to može da preraste u nadmetanje u mašti muškarca. On može da postane iskompleksiran, a to će se odraziti na vezu.

Da bi se sprečile dalje brige i strahovi, na samom početku treba razjasniti stvari i raščistiti sa tim da je prošlost samo prošlost.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-9.jpg

Pokazivanje osećanja

„Ne plači! Jesi li muško ili ne?“ – rečenica koju dečaci često slušaju i rastu uz nju. Na njih se još od malena vrši pritisak da budu jaki, pa se kasnije u životu zbog toga plaše da pokažu osećanja dok se suočavaju sa različitim situacijama, jer tako, navodno, izgledaju slabo.

strahovi-o-kojima-muskarci-nikada-ne-govore-10.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Koliko dobro poznajete najpopularnije i najuticajnije ličnosti istorije čovečanstva? Smatra se da je poznavanje važnih istorijskih ličnosti znak obrazovane osobe. ...
5 stvari za koje niste znali da ih koristite pogrešno Da li ste znali da kesice šećera stalno otvarate pogrešno i da na kolicima za ku...
14 stvari koje smo mrzeli u detinjstvu, a sada su nam kao blagoslov Ako nekoga pitate za njegovo detinjstvo, sigurno se seća šta je voleo da radi, a...