Serijski ubica koji je usmrtio 100 žena, pobedio je u kvizu za sastanke na slepo: „Ponašao se zaista jezivo“

„Počela sam da se osećam loše. On se ponašao zaista jezivo“ - izjavila je učesnica u kvizu koja je trebalo da ide na sastanak sa serijskim ubicom Rodnijem Alkalom. Nekoliko godina nakon što je učestvovao u kvizu, osuđen je na smrtnu kaznu.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-01.jpg

Kvizovi za sastanke na slepo u SAD bili su veoma popularni u prošlosti.

Sedamdesetih godina prošlog veka bio je aktuelan kviz The Dating Game, a skandal koji se dogodio u vreme njegovog emitovanja jedan je od najpoznatijih u istoriji.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-02.jpg

Rodni Alkala je poznati serijski ubica za koga se zna da je sigurno ubio sedam žena, a sam je tvrdio da je život oduzeo oko 100 žrtava.

Alkala je krajem sedamdesetih godina prošlog veka učestvovao i pobedio u kvizu The Dating Game, u kojem je nagrada bila sastanak sa glavnom učesnicom.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-03.jpg

Učešće u kvizu odigralo se mnogo nakon što je već oduzeo život svojoj prvoj žrtvi, a prema pisanju medija Alkala je prethodno bio osuđen.

Deceniju pre učešća u kvizu, Alkala, koji je u to vreme bio student umetnosti i fotograf u Teksasu, optužen je za otmicu i silovanje 8-godišnjeg deteta, ali je izbegao zatvor tako što je pobegao iz države.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-04.jpg

Godine 1972, nakon što ga je prepoznala grupa tinejdžera, bio je zatvoren i proveo je tri godine u zatvoru.

Posle dve godine izašao je iz zatvora, ali je samo dva meseca nakon puštanja na slobodu prišao 13-godišnjoj devojčici i odveo je na plažu. Prisilio je devojčicu da puši marihuanu sa njim i poljubio je, nakon čega ih je oboje uhapsio rendžer zbog posedovanja opojnih supstanci.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-05.jpg

Javnosti je postao poznat kao The Dating Game Killer, a pretpostavlja se da je ubio najmanje 4 žene pre učešća u kvizu 1978. godine.

U kvizu, devojka Šeril Bredšou je trebalo da izabere muškarca sa kojim će ići na sastanak, nakon što je prethodno postavljala pitanja za tri kandidata koje nije videla.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-06.jpg

Šeril je izabrala serijskog ubicu, ali njeno mišljenje se promenilo kada ga je prvi put videla:

„Počela sam da se osećam loše. On se ponašao zaista jezivo“ – izjavila je Šeril tada.

Iako je pristala da izađe sa njim posle šoua, sledećeg dana, vođena instinktom, odlučila je da pozove producente i otkaže sastanak.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-07.jpg

Rodni je ubio 12-godišnju Robin Samso u Los Anđelesu 1979. godine, nakon učešća u kvizu. Policijski fotorobot odveo je vlasti do njegovog sefa, gde su pronađeni brojni suveniri žrtava, uključujući minđuše poslednje žrtve.

Uhapšen je i osuđen na smrt, ali je umro prirodnom smrću u julu 2021. godine, u 77. godini života.

serijski-ubica-koji-je-usmrtio-100-zena-pobedio-je-u-kvizu-za-sastanke-na-slepo-ponasao-se-zaista-jezivo-08.jpg

Neposredno pre smrti rekao je da je ubio do 100 žrtava, a policija je u poslednjem periodu radila na DNK analizi i utvrđivanju drugih Alkalinih žrtava na teritoriji Los Anđelesa i Njujorka.

Pogledajte video sa Alkalinim učešćem u kvizu:

B. S. B. | CRNOBELO.rs / Foto: Daily Mail

Možda vas zanima:

Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теst za koji je potrebno samo da spojite dlanove: Kakvog partnera imate pored sebe? Dlanovi osobe mogu da kriju tajne i karakteristike koje se teško primete na prvi...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...
Тrikovi koji će vam pomoći u neprijatnim situacijama u poslednjem trenutku Kao po nekom nepisanom pravilu, neprijatna iznenađenja se dešavaju uvek kada naj...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...