Pravila bontona za lepotu i izgled koja prave dame nikada ne krše

Greška broj 1 - Previše napadan parfem nanet sekund pre ulaska u prostoriju. Greška broj 2 - Korigovanje šminke za stolom u lokalu

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-01.jpg

Prave dame iz svog doma uvek izlaze sređene od glave do pete, ali znaju i da ne smeju da preteruju sa korekcijom karmina, sa dozom parfema i šta uopšte ne treba da rade kada su u društvu drugih ljudi.

Ako ih ne znate, vreme je da naučite pravila bontona kada su u pitanju lepota i izgled:

Pravilan izbor i korišćenje parfema

- Ako niste stigli da stavite parfem kod kuće, nemojte ga stavljati na javnom mestu, već ga stavite na primer u automobilu ili u toaletu.

- Ako ne postoji takva opcija, umesto da prskate parfem, trebalo bi da uz sebe imate parfem u vidu rolona kako biste ga naneli, a da to ne bude primećeno.

- Parfemi se menjaju sezonski – lagane arome za proleće, osvežavajuće za leto, a bogate i slatke za zimu.

- Ako nakon nekog vremena ne osećate parfem na sebi, ne nanosite ga ponovo pre nego što proverite da li zaista ne miriše, da ne biste preterali.

- Kada idete na sastanak ili posao, nemojte stavljati jake parfeme, naročito ne pre samog ulaska u prostoriju, da miris ne bi bio napadan za ostale.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-02.jpg

Pravilno nanošenje šminke za posao

- Veštačke trepavice kada idete na posao nisu najbolji izbor, zato dajte prednost maskari i nemojte stavljati više slojeva da vam se trepavice ne bi zalepile.

- Nemojte napadno bojiti obrve, posebno ako u tome niste baš vešti, da ne biste izgledali smešno i napadno i da se ne biste razmazali dok ste u kancelariji.

- Ako želite da naglasite oči kada idete na posao, dovoljna je tanka linija u kombinaciji sa neutralnijim bojama senke, umesto crne, debele linije u kombinaciji sa tamnim senkama.

- Birajte karmin u svetloj i neutralnoj boji kada imate dinamičan raspored na poslu da ne biste morali da se brinete da li vam se tamni karmin razmazao.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-03.jpg

Pravilno nanošenje i korigovanje dnevne šminke

- Ako stavljate nežan karmin ili sjaj na usne u redu je da to uradite u javnosti, ali ako je potrebno da korigujete puder ili šminku na očima, idite u toalet.

- Lakiranje noktiju u ugostiteljskom objektu ili na poslu nije prihvatljivo – miris laka nikome nije prijatan, a ovoj aktivnosti mesto je kod kuće ili u kozmetičkom salonu.

- Češljanje ili vezivanje kose u rep dozvoljeno je samo u toaletu. Bez obzira koliko pazite ili vam je kosa kratka, dlake uvek mogu da završe na pogrešnom mestu, a budite pažljivi čak i u toaletu i popravite nered.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-04.jpg

Pravi izbor manikira ako radite u kancelariji

- Izbegavajte gajenje dugih noktiju i ne preterujte sa jakim, sjajnim ili šarenim bojama – odaberite kratku ili srednju dužinu i neutralnu boju za lakiranje.

- Ako koristite lak za nokte u boji, uvek ga nosite u torbi kako biste mogli da ga korigujete ako se oguli dok ste na poslu (uradite to u toaletu).

- 3D leptirići, šare kao što su flamingosi, jednorozi, srca i slično, ostavite za odmor, a ne za posao gde privlače nepotrebnu pažnju ako radite u ozbiljnoj ustanovi.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-05.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: freepik

Možda vas zanima:

Теst: Која žеnа vam izgleda najstarije? Koliko puta ste se našle u situaciji da treba da procenite koliko godina ima nek...
Теst karaktera kroz svakodnevnu naviku: Kako izgleda vaša pasta za zube? Psiholozi kažu da čak 40% naših postupaka nisu svesne odluke, već jednostavno na...
Тајne kozmetičara slavnih dama: Kako da izgledate mladoliko u svako doba? Žene vole da izgledaju savršeno u svako doba, a to je moguće ukoliko se pravilno...
Тri suprugova pravila i brilijantan odgovor njegove lepše polovine Novopečeni suprug je rešio da postavi tri kratka pravila svojoj supruzi, a na nj...
Оsnovna bonton pravila koja treba da postanu način života Pravila lepog ponašanja se mogu razlokovati u različitim zemljama sveta i između...
Мini modni trikovi za savršen izgled u svakoj situaciji Više puta smo govorile o tome da je odeća prva stvar koju neko primeti prilikom ...