Pravila bontona za lepotu i izgled koja prave dame nikada ne krše

Greška broj 1 - Previše napadan parfem nanet sekund pre ulaska u prostoriju. Greška broj 2 - Korigovanje šminke za stolom u lokalu

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-01.jpg

Prave dame iz svog doma uvek izlaze sređene od glave do pete, ali znaju i da ne smeju da preteruju sa korekcijom karmina, sa dozom parfema i šta uopšte ne treba da rade kada su u društvu drugih ljudi.

Ako ih ne znate, vreme je da naučite pravila bontona kada su u pitanju lepota i izgled:

Pravilan izbor i korišćenje parfema

- Ako niste stigli da stavite parfem kod kuće, nemojte ga stavljati na javnom mestu, već ga stavite na primer u automobilu ili u toaletu.

- Ako ne postoji takva opcija, umesto da prskate parfem, trebalo bi da uz sebe imate parfem u vidu rolona kako biste ga naneli, a da to ne bude primećeno.

- Parfemi se menjaju sezonski – lagane arome za proleće, osvežavajuće za leto, a bogate i slatke za zimu.

- Ako nakon nekog vremena ne osećate parfem na sebi, ne nanosite ga ponovo pre nego što proverite da li zaista ne miriše, da ne biste preterali.

- Kada idete na sastanak ili posao, nemojte stavljati jake parfeme, naročito ne pre samog ulaska u prostoriju, da miris ne bi bio napadan za ostale.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-02.jpg

Pravilno nanošenje šminke za posao

- Veštačke trepavice kada idete na posao nisu najbolji izbor, zato dajte prednost maskari i nemojte stavljati više slojeva da vam se trepavice ne bi zalepile.

- Nemojte napadno bojiti obrve, posebno ako u tome niste baš vešti, da ne biste izgledali smešno i napadno i da se ne biste razmazali dok ste u kancelariji.

- Ako želite da naglasite oči kada idete na posao, dovoljna je tanka linija u kombinaciji sa neutralnijim bojama senke, umesto crne, debele linije u kombinaciji sa tamnim senkama.

- Birajte karmin u svetloj i neutralnoj boji kada imate dinamičan raspored na poslu da ne biste morali da se brinete da li vam se tamni karmin razmazao.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-03.jpg

Pravilno nanošenje i korigovanje dnevne šminke

- Ako stavljate nežan karmin ili sjaj na usne u redu je da to uradite u javnosti, ali ako je potrebno da korigujete puder ili šminku na očima, idite u toalet.

- Lakiranje noktiju u ugostiteljskom objektu ili na poslu nije prihvatljivo – miris laka nikome nije prijatan, a ovoj aktivnosti mesto je kod kuće ili u kozmetičkom salonu.

- Češljanje ili vezivanje kose u rep dozvoljeno je samo u toaletu. Bez obzira koliko pazite ili vam je kosa kratka, dlake uvek mogu da završe na pogrešnom mestu, a budite pažljivi čak i u toaletu i popravite nered.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-04.jpg

Pravi izbor manikira ako radite u kancelariji

- Izbegavajte gajenje dugih noktiju i ne preterujte sa jakim, sjajnim ili šarenim bojama – odaberite kratku ili srednju dužinu i neutralnu boju za lakiranje.

- Ako koristite lak za nokte u boji, uvek ga nosite u torbi kako biste mogli da ga korigujete ako se oguli dok ste na poslu (uradite to u toaletu).

- 3D leptirići, šare kao što su flamingosi, jednorozi, srca i slično, ostavite za odmor, a ne za posao gde privlače nepotrebnu pažnju ako radite u ozbiljnoj ustanovi.

pravila-bontona-za-lepotu-i-izgled-koja-prave-dame-nikada-ne-krse-05.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: freepik

Možda vas zanima:

Umivate lice sapunom i još 9 loših navika za lepotu koje treba da zaboravite Iako micelarna voda uklanja veći deo šminke, ona ne omogućava temeljno čišćenje ...
Trikovi uz pomoć kojih poznate dame izgledaju kao „fotošopirane“ na crvenom tepihu – sigurno će i va... Ako nose usku odeću, mnoge slavne žene nose mider, a ponekad i dva. Poznate žene...
Frizer Megan Markl otkriva tajnu njene sjajne kose – glamurozan izgled u 3 koraka Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? – pita srpska pevačica Konstrakta u sv...