Poznate dame koje su proslavile njihove „mane“ – sada su im zaštitni znak

One su prihvatile „nesavršenosti“ sopstvenog tela, pa su ih čak i zavolele, ne stideći se da ih istaknu u prvi plan. Danas ih doživljavamo kao posebne i jedinstvene baš zbog njih.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-1.png

Kada je lepota u pitanju, žene su neretko previše kritički nastrojene prema sebi. Postoje nerealni ideali koji im uništavaju samopouzdanje. A, ove slavne lepotice su primer zašto to ne treba da bude tako.

Bez imalo preterivanja, svaka od njih je definicija jedinstvene lepote. Zašto? Jer su sa obe ruke prigrlile svoju različitost (čitaj: „mane“), pretvarajući je u svoj zaštitni znak.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-2.jpg

Predivne, hrabre i inspirativne, one motivišu i druge pripadnice nežnijeg pola da budu ponosne na ono što jesu. Iz dana u dan, one dokazuju kako i nedostaci mogu da postanu prednost ukoliko ih se ne stidite.

Poznate dame koje su proslavile njihove „mane“ su:

Tilda Svinton (57)

Američko-britanska glumica dobitnica je prestižne nagrade Oskar.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-3.jpg

Tilda Svinton je jedna od prvih dama koja nam pada na pamet kada govorimo o ženama koje odbijaju da budu kategorizovane. Prepoznatljiva je po androginoj lepoti i avangardnom imidžu.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-4.jpg

Svesna je da ne postoji apsolutno niko ko liči na nju, pa je prihvatila i zavolela svoj izgled. I, neverovatna je baš zbog svoje jedinstvenosti.

Dženifer Lopez (48)

Latino diva je pevačica, glumica, plesačica, modna dizajnerka i muzički producent. Ipak, ono po čemu je većina prepoznaje je njena zadnjica.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-5.jpg

Danas živimo u eri Kim Kardašijan, kada su zaobljene i krupne zadnjice i više nego „poželjne“. Međutim, Džej Lo je jedna od žena koje su najzaslužnije za takav trend.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-6.jpg

Pre dve decenije Lopezova je bila jedna od retkih dama koje su se ponosile svojom figurom u obliku peščanog sata. Čak je i izgradila karijeru na račun svoje zadnjice.

Severina (46)

I posle skoro 30 godina na sceni, popularnu hrvatsku pevačicu i dalje pitaju zašto nikada nije odstranila krupni mladež na licu.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-7.jpg

A, zašto bi to i uradila? Danas je mladež Severinin prepoznatljiv znak lepote. Čini je jedinstvenom, posebnom i različitom od svih drugih muzičkih zvezda.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-8.jpg

Ima li neko pravo da joj kaže da ga odstrani?

Serena Vilijams (36)

I posle stotine trofeja, medalja, priznanja i pobeda na sportskim terenima, teniserka Serena Vilijams i dalje mora da se pravda zbog sopstvenog izgleda.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-9.jpg

Prečesto je nazivaju pogrdnim imenima zbog toga što ima „muževno“ i „nabildovano“ telo. Ali, ona je svima pokazala šta zaista znači voleti sebe.

poznate-dame-koje-su-proslavile-njihove-mane-sada-su-im-zastitni-znak-10.jpg

U više navrata Serena je sa ponosom govorila o svojoj figuri. Otkrila je koliko joj je u stvari drag svaki mišić njenog tela jer je zaslužan za njene uspehe. Međutim, lepota je u oku posmatrača, zar ne?

Još 4 poznate dame na sledećoj strani...Možda vas zanima:

7 pravila lepote prema Francuskinjama U svakoj zemlji žene imaju nekoliko trikova i pravila za lepotu koji su, pre sve...