„Može da se zatrudni ako...“ - Mitovi o seksu u koje mladi, pa i neki odrasli, još uvek veruju

Nedostatak seksualnog obrazovanja, kao i tabuiziranje samog čina dovode do toga da mnogi ljudi budu neinformisani ili da imaju pogrešna shvatanja o seksu.

moze-da-se-zatrudni-ako-mitovi-o-seksu-u-koje-mladi-pa-i-neki-odrasli-jos-uvek-veruju-1.jpg

Ali, neinformisanost i neznanje ne sprečavaju mlade ljude da se upuštaju u seksualne odnose i da sve vreme budu u panici da nešto ne rade kako treba ili da je možda došlo do neželjene trudnoće iako za to nije bilo uslova.

Pročitajte koji su to najčešći mitovi u koje se još uvek veruje:

1. Svi oni: Može da se zatrudni ako...

Da razjasnimo, uvek kada se ejakulira unutar vagine, postoji velika mogućnost da se zatrudni.

Tako, ne može da se zatrudni od ejakulacije u bazenu, niti preko oralnog seksa, a još manje ako partner ejakulira u vašoj blizini. Trudnoća od predsemene tečnosti je moguća, ali je veoma retka.

Ali, sasvim je moguće da se zatrudni ako imate seks u kadi, jer suprotno mitu, topla voda ne neutralizuje spermu. Može da se zatrudni i od prvog seksa i za vreme mesečnog ciklusa, a ako partner ejakulira unutra, tada ne pomaže ni stajanje, ni skakanje u mestu, ni tuširanje odmah nakon seksa.

moze-da-se-zatrudni-ako-mitovi-o-seksu-u-koje-mladi-pa-i-neki-odrasli-jos-uvek-veruju-2.jpg

2. Ne postoji muška kontracepcija

U smislu pilule ili drugih farmaceutskih preparata, da, ne postoji, iako se istražuje mogućnost za to. Ipak, postoji nešto što u velikom procentu štiti od neželjene trudnoće i seksualno prenosivih bolesti, a to je kondom.

moze-da-se-zatrudni-ako-mitovi-o-seksu-u-koje-mladi-pa-i-neki-odrasli-jos-uvek-veruju-3.jpg

3. Kondomi nisu efikasni

Kao što je navedeno na svakom pakovanju, kondomi ne nude 100% zaštite, ali i 98% je dobar procenat da biste im mogli verovati. Kada je kondom pravilno namešten, rizik od njegovog pucanja i kidanja je smanjen. Potrebno je da se izabere veličina koja odgovara veličini polnog organa, kao i brend kojem verujete.

Zapamtite, jedan kondom je jedna upotreba, a dva kondoma ne pružaju duplu zaštitu.

moze-da-se-zatrudni-ako-mitovi-o-seksu-u-koje-mladi-pa-i-neki-odrasli-jos-uvek-veruju-4.jpg

4. Hormonske pilule su loše za vas

Ovo je u suštini individualno, jer određena terapija može da izazove višak kilograma, bolove u grudima, mučnine, nadutost i slične simptome.

Pored toga, nikako ih ne smete uzimati na svoju ruku, već isključivo uz konsultaciju sa svojim ginekologom.

moze-da-se-zatrudni-ako-mitovi-o-seksu-u-koje-mladi-pa-i-neki-odrasli-jos-uvek-veruju-5.jpg

5. Muškarci i žene „vrhunac“ doživljavaju u različitom životnom dobu

Ne postoji određeno biološko doba u kojem muškarci ili žene doživljavaju najbolji seks, već je to individualno i zavisi od mnogo faktora.

Mit kaže da se vrhunac seksualnog zadovoljstva dešava kada u telu postoji najveći „protok“ hormona. Ipak, ovo nije tačno jer je protok hormona različit u svakoj etapi životnog doba, ali on nije razlog povećanja ili smanjenja seksualnog uživanja.

E. D. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теst karaktera kroz svakodnevnu naviku: Kako izgleda vaša pasta za zube? Psiholozi kažu da čak 40% naših postupaka nisu svesne odluke, već jednostavno na...
Теksas jakna je obavezan komad za ovu sezonu: 30 ideja kako da je nosite Iako dugo vremena nije bila u modi, pre nekoliko sezona teksas jakna je ponovo s...
Тајne kozmetičara slavnih dama: Kako da izgledate mladoliko u svako doba? Žene vole da izgledaju savršeno u svako doba, a to je moguće ukoliko se pravilno...
Таta, kako da preživim sve ovo bez tebe – bez tvojih krila da poletim? Koliko je potrebno da bi se preživelo u ovom svetu koji je gluv pa ne čuje? Do k...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...