Koliko minuta traje dobar seks?

Za 5 minuta možete da uradite mnogo stvari - da ispržite jaja, da poslušate dobru pesmu, da nahranite mačku ili, pak, da imate seks.

koliko-minuta-traje-dobar-seks-1.jpg

Jer, prema naučnicima, u proseku seks ne traje duže.

Ovaj iznenađujuće skroman rezultat dobijen je od Instituta za muško zdravlje u Hamburgu. Ali, šta bi na ovo rekle žene?

Činjenice govore

O ovoj temi se zaista mnogo govori, a urađena su i mnoga istraživanja. Jedno istraživanje sprovela je i kompanija za proizvodnju kondoma - Durex.

Za istraživanje, države su rangirane prema tome koliko u proseku traje seks njihovih stanovnika.

Na vrhu se našla Nigerija sa 24 minuta, a odmah ispod nje bila je Grčka, sa 22 minuta.

Francuska, koja je inače poznata kao zemlja dobrih ljubavnika, našla se na pretposlednjem mestu, sa prosekom od 15 minuta.

Ipak, istraživanje ne otkriva da li su ispitanici otkrili istinu. A, kao što i sami primećujete, ovi rezultati se uopšte ne poklapaju sa rezultatima iz Hamburga.

koliko-minuta-traje-dobar-seks-2.jpg

Prekratak seks

Iako je prosek najverovatnije 5 minuta, neki muškarci ne mogu da izdrže toliko. Ovo može da bude demotivišuće, ali ne bi trebalo da vas zabrinjava.

Jedan 42-godišnji muškarac rešio je da podeli svoje iskustvo sa preranom ejakulacijom:

„Oduvek sam veoma brzo ejakulirao, u većini slučajeva za samo tri sekunde. Mojoj prvoj ženi to nije smetalo. Nije je bilo mnogo briga za seks, a ja nisam znao za drugačije. Ali, kada sam sreo sadašnju partnerku, to se promenilo. Na početku je mislila da dugo nisam imao seks, pa se to zato dešava, ali je ubrzo shvatila šta se dešava. Ali, pomogla mi je. Otkrili smo trikove koji funkcionišu. Na primer, za vreme seksa razmišljam o nečemu što me demotiviše. Iznenada sam shvatio da seks može da traje mnogo duže.“

koliko-minuta-traje-dobar-seks-3.jpg

Svako ima svoje vreme

Priča 42-godišnjeg muškarca zvuči mnogo realnije od 24 minuta u Nigeriji. Posebno ako znamo da se meri samo vreme od penetracije do orgazma.

Profesor Frank Somer sa Medicinskog fakulteta u Hamburgu pitao je parove za trajanje baš ovog čina.

Odgovori muškaraca bili su od 25 do 27 minuta, a odgovori žena - od 12 do 15 minuta.

Zatim, rezultati su se proveravali i štopericom. Verovatno pretpostavljate da je razlika bila velika. Prosečno izmereno vreme bilo je 3,11 minuta.

Ovo nas tera da se zapitamo da li i muškarci i žene lažu, ili, pak, jednostavno, za vreme seksa drugačije percipiramo vreme.

koliko-minuta-traje-dobar-seks-4.jpg

Previše dug seks

Ipak, postoje i muškarci koji mogu mnogo da izdrže. Ali, ovo ne znači da se to dopada svakoj ženi. Jedna 33-godišnja žena podelila je svoju priču:

„Vrhunac uvek doživljavam zaista brzo, a partneru je potrebno mnogo vremena. Kada ovo pričam svojim prijateljicama, one misle da je to vreme luksuz u kojem treba da uživam. Ali, meni to smeta. Momku dugo ništa nisam govorila da ga ne bih povredila, ali sam mu onda rekla da ne mogu toliko dugo. On je mislio da mora da izdrži najduže što može, jer mi je samo tako lepo.“

koliko-minuta-traje-dobar-seks-5.jpg

Da li je dug seks zaista bolji?

Sve priče su različite, ali ostaje pitanje da li je dobar seks povezan sa vremenom trajanja.

Logično je da za ono što je lepo želimo da traje duže. Kod seksa nije lep samo orgazam, već i predigra i sam čin i prema ovoj logici, ne bismo želeli da se završi.

Ali, realnost je drugačija. Možda u filmovima i knjigama vođenje ljubavi izgleda predivno, romantično i beskrajno dugo, ali ipak, to je samo fantazija.

Prema istraživanju sprovedenom na koledžu Behrend u Pensilvaniji, ženama je dovoljno 13 minuta seksa. Pa, slobodno prestanite da se brinete zbog toga.

Trajanje je samo jedan od aspekata seksa, a pitanje koliko dugo treba da traje samo stvara nepotreban pritisak. Važnija su pitanja šta volite u seksu, šta vas uzbuđuje, šta vam smeta i slično. Kada znate ove odgovore, sve drugo će biti u redu.

Ne postoji pravilo koliko dugo treba da traje seks. Možete da uživate u brzom seksu, a možete da uživate i u brzom vođenju ljubavi. A, ako ste sa pravom osobom, i samo 5 minuta može da izgleda beskrajno.

S. S. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Таbela: Koliko vode dnevno treba da pijete prema težini? Iako većina ljudi tvrdi da svaki čovek treba da unese makar 2 litra vode dnevno,...
Оdgovori na 8 pitanja o seksu koja se najviše „guglaju“ Ukoliko imate nedoumice oko akcija u spavaćoj sobi, ovi odgovori će vam dati dob...
Мuškarci i žene ne mogu biti prijatelji: 25 činjenica povezanih sa seksom Seks. Za neke uživanje, za druge nužna potreba, a za teće potpuno nepotrebna opc...
Кada je želja za seksom jača od gladi – ilustracije koje će vam rasplamsati fantaziju (18+) Sa više od 277 hiljada pratioca na Instagramu, italijanska ilustratorka Frida Ka...
Аko ste ovlažili nije vam potreban lubrikant: 7 mitova o seksu Nisu svi orgazmi isti. Zapamtite da ne treba svaki put da očekujete eksploziju i...
Zvezde na fotkama iz detinjstva koje pokazuju koliko je prirodna njihova lepota Danas svi misle kako je retkost naći devojku sa prirodnom lepotom, koja ne „gu...