Izumi Koko Šanel na kojima će joj žene zauvek biti zahvalne

Koko Šanel je možda najpoznatija dizajnerka svih vremena i to s razlogom. Modna pionirka je ženama omogućila da se oblače slobodnije i napravila je kultne modne predmete koje i danas nosimo.

izumi-koko-sanel-na-kojima-ce-joj-zene-zauvek-biti-zahvalne-1.jpg

U nastavku pogledajte najveće modne izume Koko Šanel na kojima su joj sve žene zahvalne:

Bižuterija

Gotovo da ne možete da nađete fotografiju Koko Šanel bez njenih lažnih bisera. U stvari, ona je bila prva osoba koja je počela da dizajnira bižuteriju – pravila je nakit od lanaca, bisera i stakla i kombinovala ga sa svojom odećom.

Ideju za bižuteriju dobila je u želji da pomogne svim ženama da sebi mogu da priušte nakit.

izumi-koko-sanel-na-kojima-ce-joj-zene-zauvek-biti-zahvalne-2.jpg

Ženske pantalone

Pre osamdesetak godina pantalone su bile komad odeće namenjen samo muškarcima, ali je Koko Šanel ovo zauvek promenila.

Ona je smatrala da i žene zaslužuju slobodu koju pružaju pantalone, a preokret se desio kada je shvatila da ne može da jaše konja u suknji.

izumi-koko-sanel-na-kojima-ce-joj-zene-zauvek-biti-zahvalne-3.jpg

Ženski kostimi

Ideju za ženske kostime Koko je dobila iz muških odela. Kostimi su postali savršena kombinacija za žene koje su želele da grade karijeru u svetu u kojem su dominirali muškarci.

izumi-koko-sanel-na-kojima-ce-joj-zene-zauvek-biti-zahvalne-4.jpg

Majica sa mornarskim prugama

Koko je inspiraciju crpela iz svog doma, pa dok je posmatrala francuske ribare u majicama na pruge, shvatila je da će izgledati odlično i na ženama.

Koko je dizajnirala najjednostavniju verziju na majicama sa prugama, a dizajn je kasnije prebačen i na obuću, tašne i druge dodatke.

izumi-koko-sanel-na-kojima-ce-joj-zene-zauvek-biti-zahvalne-5.jpg

Taman ten

Početkom XX veka u modi je bio svetao ten, a crna koža se povezivala sa nižom, odnosno sa radničkom klasom.

Ali, Koko je jednom slučajno izgorela, a kada se vratila u Pariz, svi su se oduševljavali njenim novim tenom. Pa, tako je sunčanje postalo trend koji nikada neće izaći iz mode.

izumi-koko-sanel-na-kojima-ce-joj-zene-zauvek-biti-zahvalne-6.jpg

Mala crna haljina

Danas gotovo i da ne postoji žena koja nema malu crnu haljinu, a ako je i vi imate, zahvalite se Koko Šanel. Koko je želela da napravi haljinu koja će biti dostupna ženama iz svih slojeva.

Crna haljina može da se nosi na bezbroj načina, pa je Koko napravila najvoljeniji komad odeće. Mala crna haljina prvi put je predstavljena 1926. godine i do danas ima istu moć.

izumi-koko-sanel-na-kojima-ce-joj-zene-zauvek-biti-zahvalne-7.jpg

S. S. | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Тоrta od 3 sloja čokolade, bez kora i pečenja Nikada nećemo reći „ne“ dezertu, naročito ako se radi o troslojnoj čokoladnoj tr...
Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Тuristička mesta za koja imate visoka očekivanja, a realnost će vas razočarati Do nekih od najpoznatijih svetskih atrakcija je teško doći zbog mnoštva ljudi ko...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...