10 grešaka koje treba da izbegavate kada isprobavate odeću u butiku

Nemojte da nosite veliki nakit kada isprobavate odeću u kabini, ne zaboravite da obučete odgovarajući donji veš i obavezno se ogledajte i na drugačijoj svetlosti osim na onoj u kabini.

10-gresaka-koje-treba-da-izbegavate-kada-isprobavate-odecu-u-butiku-01.jpg

Kupovina odeće nije uvek najprijatnije iskustvo, posebno kada treba da je isprobate. Još je gore kada vam neki komad odeće odlično stoji u kabini, a kada ga probate kod kuće, uopšte vam se ne sviđa.

Da biste izbegli ovakve situacije, morate biti svesni nekih grešaka koje pravimo skoro svi.

U nastavku deo najčešćih grešaka:

Ne nosite odgovarajući donji veš kada isprobavate

Veoma je važno da nosite odgovarajući donji veš kada isprobavate nešto u prodavnici, jer samo tako ćete moći da vidite da li vam stoji dobro.

Ako, na primer, odete da kupujete majicu na bretele i nosite sportski grudnjak, verovatno vam se neće svideti kako vam majica stoji. Ako krenete u kupovinu tesne haljine i nosite donje rublje koje se poznaje, sigurno vam se neće svideti kako izgledate sa uskom haljinom.

10-gresaka-koje-treba-da-izbegavate-kada-isprobavate-odecu-u-butiku-02.jpg

Ne probate da se krećete u odeći

Ne zaboravite da isprobate da li možete da se krećete u odeći. Ako kupite pantalone koje vam odlično stoje, ali u njima jedva hodate, teško da ćete ih nekada obući.

Pa, obavezno napravite nekoliko koraka i sedite pre nego što kupite odeću.

10-gresaka-koje-treba-da-izbegavate-kada-isprobavate-odecu-u-butiku-03.jpg

Ne ogledate se u svojoj odeći pre nego što počnete sa isprobavanjem

Pre nego što probate odeću, dobro se pogledajte u ogledalu u odeći u kojoj ste došli. Pošto su ogledala u kabinama različita, a neka zaista mogu učiniti da izgledate šire, bilo bi dobro da uočite takve stvari  sa odećom koju već imate na sebi.

Na taj način ćete lakše odrediti da li komad garderobe koji probate čini da izgledate šire ili je to samo „iluzija“ koju pravi ogledalo.

10-gresaka-koje-treba-da-izbegavate-kada-isprobavate-odecu-u-butiku-04.jpg

Isprobavate u čarapama ili u neodgovarajućim cipelama

Sigurno vam se desilo da probate neku haljinu dok nosite šarene čarape i da pomislite da će sigurno izgledati dobro kada je kod kuće obučete sa štiklama.

Da ne biste rizikovali i kupili nešto što vam neće dobro stajati kod kuće, sa sobom ponesite i cipele sa kojima planirate da nosite odeću.

10-gresaka-koje-treba-da-izbegavate-kada-isprobavate-odecu-u-butiku-05.jpg

Uzimate samo jedan broj odeće

Čak i ako stalno kupujete iz jedne te iste prodavnice, nekada brojevi mogu varirati u zavisnosti od modela.

Da ne biste nekoliko puta izlazili iz kabine, uvek uzmite najmanje dva različita broja za isprobavanje.

10-gresaka-koje-treba-da-izbegavate-kada-isprobavate-odecu-u-butiku-06.jpg

Nastavlja se na sledećoj strani...



Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Оblik tela poput mrava: Zvezde koje su uvećale zadnjicu ubrizgavajući sopstvene masti Lipofiling je jednostavna kozmetička procedura koja u poslednje vreme sve više z...
Моdni zakoni kraljica stila: 10 komada odeće koje svaka dama mora da ima u garderoberu Тајna najbolje odevenih žena na svetu je skrivena u bezvremenskim klasicima koji...
Мајkа dve ćerke koristi staru odeću da sašije moderne komade bez da troši novac Pre nekoliko godina, Sara Tiau je počela da šije odeću sa ciljem da uštedi na ku...
Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...