Gradovi koje vredi posetiti u Holandiji, iako nisu toliko popularni kao Amsterdam

Dovoljno je pomenuti Holandiju, i prvo što će vam pasti na pamet jeste Amsterdam. Svesni smo da ovaj holandski grad predstavlja sliku mesta koje većina ljudi želi da poseti na svojim putovanjima.

gradovi-koje-vredi-posetiti-u-holandiji-iako-nisu-toliko-popularni-kao-amsterdam-01.jpg

Tačnije, da se izduvaju na svaki mogući način. Izbor koji nudi Amsterdam je na zavidno visokom nivou, pa se za svakoga može naći odgovarajuće mesto i zanimacija.

Od kuliranja u kafićima, istraživanja kanala, zveranja u izloge u Red Lajt Distriktu ili posete nekom muzeju. Ali, kada vas već put nanese tamo, bilo bi lepo da date šansu i drugim holandskim gradovima.

Nećete pogrešiti ako odaberete neki od ova 3:

Groningen je grad sa najčistijim vazduhom u Holandiji, ali nas to uopšte ne čudi ako znamo da gotovo dve trećine stanovnika koristi bicikl kao svoje prevozno sredstvo.

Isto tako, Groningen je drugi najbolji studentski grad u Holandiji, a možda i jedan od najbezbednijih. Sa populacijom od 200.000 stanovnika, ovaj holandski grad će vam omogućiti zanimljiv noćni život, a neki noćni klubovi rade i po 24 časa.

gradovi-koje-vredi-posetiti-u-holandiji-iako-nisu-toliko-popularni-kao-amsterdam-02.jpg

gradovi-koje-vredi-posetiti-u-holandiji-iako-nisu-toliko-popularni-kao-amsterdam-03.jpg

Utreht ili grad kulture sa jednim od najpoznatijih univerziteta u Holandiji, dom je za više od 340.000 ljudi. Veliki broj njih koristi električne automobile i, naravno, bicikle.

Ovaj grad je prema BBC Travel-u proglašen za jedan od najsrećnijih gradova na svetu. Ne znam da li je to zbog trave ili nečeg drugog, ali u svakom slučaju, treba provesti nekoliko dana u njemu.

gradovi-koje-vredi-posetiti-u-holandiji-iako-nisu-toliko-popularni-kao-amsterdam-04.jpg

gradovi-koje-vredi-posetiti-u-holandiji-iako-nisu-toliko-popularni-kao-amsterdam-05.jpg

Roterdam je poznat koliko i Amsterdam, samo što u njemu ima mnogo više moderne arhitekture. Postoje naselja u kojima kuće imaju oblik kocke, a pristanište je drugo po veličini u svetu, odmah posle onog u Šangaju.

Zbog velikog broja kanala postoji vodeni taksi sistem koji je zaista primenljiv u svakoj situaciji. I za kraj, ako nekada posetite Roterdam, nemojte da zaboravite da probate njihovu pitu od jabuka. Priča se da je lepša nego bilo gde u celoj Holandiji.

gradovi-koje-vredi-posetiti-u-holandiji-iako-nisu-toliko-popularni-kao-amsterdam-06.jpg

gradovi-koje-vredi-posetiti-u-holandiji-iako-nisu-toliko-popularni-kao-amsterdam-07.jpg

Autor: Evgenij Houp | CRNOBELO.rs / foto: instagram.com

Možda vas zanima:

Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...
Оblik tela poput mrava: Zvezde koje su uvećale zadnjicu ubrizgavajući sopstvene masti Lipofiling je jednostavna kozmetička procedura koja u poslednje vreme sve više z...
Моdni zakoni kraljica stila: 10 komada odeće koje svaka dama mora da ima u garderoberu Тајna najbolje odevenih žena na svetu je skrivena u bezvremenskim klasicima koji...
Маsaža stopala u javnom prevozu, papuče za toalet: 15 stvari koje je moguće videti samo u Aziji U zemljama Azije vlada potpuno različita i neobična atmosfera svakodnevnice u od...
Кada je želja za seksom jača od gladi – ilustracije koje će vam rasplamsati fantaziju (18+) Sa više od 277 hiljada pratioca na Instagramu, italijanska ilustratorka Frida Ka...