Beograd iz drugog ugla: Kul splavovi, vintidž prodavnice sa tajnim ulazom – mesta koja treba da posetite

Beograd je jedna od onih metropola koje mame da ih posetim bar jednom godišnje. Mada, naizgled, mislimo da smo upoznali svaki njegov deo, u svakoj šetnji otkrivamo nešto novo. Verovatno ćemo se svi složiti da poseban šarm imaju oni mali lokali i barovi koji bude našu maštu, skrivene uličice i prolazi, kao i prozori i balkoni koji nam omogućavaju da Beograd vidimo iz drugačije perspektive.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-01.jpg

Na primer, u Green Mill Pubu u Rajićevoj ulici, tokom dana možete uživati u suncu i uz dobro društvo i kafu napraviti pauzu od razgledanja grada, a uveče uz nekoliko krigli piva i svirku započeti veče kako treba.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-02.jpg

Ako se nađete na Zemunskom keju, imaćete veliki izbor splavova gde možete da sednete. Lemon Chill je jedan od splavova koji mi je privukao pažnju i tamo sam, zajedno sa svojim prijateljima, proveo sat i po vremena u prijatnom i toplom ambijentu.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-03.jpg

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-04.jpg

Takođe, ako nastavite, na istom keju ćete naići na splav Gugutka, čiji vas inspirativni enterijer neće ostaviti ravnodušnim i poželećete bar da napravite jednu fotku za uspomenu.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-05.jpg

Ako ste ljubitelj palačinki i želite sebi da priuštite to zadovoljstvo, onda pronađite palačinkarnicu Glumac i pripremite se za jedno kalorijsko uživanje.

Palačinka sa Nutelom, plazma sa mlekom i bananom – to je bio moj izbor u večernjim časovima, mada sam za doručak pojeo 4 domaće palačinke u smeštaju.

Kada ste već u Knez Mihailovoj i ako uđete tržni centar u Rajićevoj, možete da sedite u restoranima koji se tamo nalaze ili jednostavno da izađete na balkon za pušenje i da sa visine gledate najprometniju ulicu u Beogradu i ono što se nalazi oko vas.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-06.jpg

Prihvatite realnost, kada je vreme sunčano, Kalemegdanska tvrđava i park prepuni su posetilaca. Jedva da možete da se mimoiđete, ali bar ćete imati priliku da uživate u širokom pogledu koji vam ova lokacija pruža.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-07.jpg

Da, složiću se da u Beogradu ima previše prodavnica za kupovinu, ali kada sam nedavno bio sa jednim prijateljem, otkrili smo zanimljivu vintidž prodavnicu Šmizla.

Nalazi se na prvom spratu zgrade, morate pozvoniti na interfon da bi vam neko otvorio, a tamo vas čeka jedan poseban svet zanimljivih stvari: od gramofonskih ploča, naočara, bedževa do neobičnih komada odeće i igračaka iz vremena Jugoslavije.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-08.jpg

Ipak, ovo je samo jedan deo koji mi je pao na pamet a vi možete slobodno da posetite lokale kada sledeći put odete u Beograd.

A u gradu u kojem ima mnogo knjižara, biće velika šteta ako ne uđete i ne kupite bar jednu knjigu za sebe.

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-09.jpg

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-10.jpg

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-11.jpg

beograd-iz-drugog-ugla-kul-splavovi-vintidz-prodavnice-sa-tajnim-ulazom-mesta-koja-treba-da-posetite-12.jpg

©CRNOBELO.rs Zabranjeno preuzimanje i kopiranje. Krađa autorskih tekstova kažnjiva je zakonom.

Evgenij Houp | CRNOBELO.rs

Možda vas zanima:

Тоp 10 najpoželjnijih Airbnb smeštaja širom sveta Airbnb je u poslednje vreme postao veoma popularna i povoljna opcija za pronalaž...
Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Таta, kako da preživim sve ovo bez tebe – bez tvojih krila da poletim? Koliko je potrebno da bi se preživelo u ovom svetu koji je gluv pa ne čuje? Do k...
Тuristička mesta za koja imate visoka očekivanja, a realnost će vas razočarati Do nekih od najpoznatijih svetskih atrakcija je teško doći zbog mnoštva ljudi ko...
Тaman kada poželite da ga „ubijete“, spremiće vam romantičnu večeru – to je savršen muškarac koji va... Savršeni muškarci više ne postoje. Pričajte mi malo o tome. Ili ne, bolje da ja ...
Оdgovori na 8 pitanja o seksu koja se najviše „guglaju“ Ukoliko imate nedoumice oko akcija u spavaćoj sobi, ovi odgovori će vam dati dob...