Trikovi za lakše uspavljivanje bebe koji će vam uštedeti vreme i nerve

Kada imate malo dete, uopšte nije lako da organizujete vreme i da ostanete odmorni, a da pritom završite sve što je potrebno.

trikovi-za-lakse-uspavljivanje-bebe-koji-ce-vam-ustedeti-vreme-i-nerve-1.jpg

Pored mnogih izazova, jedan od najtežih je uspavljivanje deteta, što može da oduzme mnogo vremena i truda.

A, još gore je kada dete ne spava čvrsto, pa vas tokom noći budi i po nekoliko puta, zato što ste vi premoreni, a i dete se muči.

Zato, ako više ne znate kako da sebi pomognete, vreme je da probate nekoliko trikova za koje većina kaže će pomoći da vaše dete brže zaspi i koji će oboma omogućiti dobar san.

Nekoliko trikova koji vam mogu biti korisni:

Umotajte ih što udobnije

U periodu od rođenja do 6. meseca, bebe često imaju nagle pokrete ruku u snu, što može da ih razbudi.

Zato, umotajte ih udobno da sprečite naglo mrdanje i kako biste im pomogli da čvršće spavaju.

trikovi-za-lakse-uspavljivanje-bebe-koji-ce-vam-ustedeti-vreme-i-nerve-2.jpg

Topla kupka pred spavanje

Topla kupka pred spavanje je odlična tehnika koju treba da ubacite u svakodnevnu večernju rutinu, a beba će se navići na to da posle kupanja sledi vreme za spavanje.

trikovi-za-lakse-uspavljivanje-bebe-koji-ce-vam-ustedeti-vreme-i-nerve-3.jpg

Regulišite temperaturu u sobi

Optimalna temperatura u sobi za bebu treba da bude od 18˚C do 21˚C, jer kada je svežije, lakše se zaspi.

Šum/buka/zvuk za spavanje

Otkrijte na koji šum ili zvuk dete najlakše zaspi, da li je to zvuk kapi kiše, talasa, zvuk fena, buka usisivača ili bilo šta drugo, i snimite ga ili nađite muziku koja imitira taj zvuk, pa će vam to pomoći da dete brže zaspi u svakom trenutku.

trikovi-za-lakse-uspavljivanje-bebe-koji-ce-vam-ustedeti-vreme-i-nerve-4.jpg

Taktički menjajte pelene u toku noći

Pre nego što podojite dete u toku noći, promenite mu pelenu i ponovo ga stavite na spavanje. Ako mu menjate pelenu posle obroka, tada može potpuno da se rasani i teže će ponovo da zaspi.

trikovi-za-lakse-uspavljivanje-bebe-koji-ce-vam-ustedeti-vreme-i-nerve-5.jpg

Krevetac blizu vas

Najbolje je da u prvih nekoliko meseci bebin krevetac bude do vašeg kreveta, a još bolje ako imate mali pokretni krevetac.

Tako će beba lakše zaspati u bilo kojoj prostoriji, biće bliže vama i biće vam lakše da je brže smirite ako se razbudi iz sna nego da morate da odete do druge sobe, a ono se do tada već rasani.

trikovi-za-lakse-uspavljivanje-bebe-koji-ce-vam-ustedeti-vreme-i-nerve-6.jpg

Smanjite vreme provedeno ispred ekrana pred spavanje

Isto kao kod odraslih, tako i kod beba treba da se primenjuje ista tehnika i da izbegavate da gleda u bilo kakav ekran 2 sata pred spavanje.

Izbegavajte kontakt očima dok ih uspavljujete

Kontakt očima je prva stvar koju bebe uče za komuniciranje i prepoznavanje ljudi, pa on izaziva ispuštanje hormona koji ubrzava kucanje njihovog srca.

Zato, kada je uspavljujete, izbegavajte kontakt očima i najbolje je da se i vi pravite da spavate, kako biste joj dali do znanja da treba da radi to isto.

trikovi-za-lakse-uspavljivanje-bebe-koji-ce-vam-ustedeti-vreme-i-nerve-7.jpg

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: pixabay.com

Možda vas zanima:

Тоrta od 3 sloja čokolade, bez kora i pečenja Nikada nećemo reći „ne“ dezertu, naročito ako se radi o troslojnoj čokoladnoj tr...
Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теst: Која žеnа vam izgleda najstarije? Koliko puta ste se našle u situaciji da treba da procenite koliko godina ima nek...
Теst za koji je potrebno samo da spojite dlanove: Kakvog partnera imate pored sebe? Dlanovi osobe mogu da kriju tajne i karakteristike koje se teško primete na prvi...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...