Podmukli komentari, nenajavljen dolazak u goste - 7 znakova da niste baš voljena svekrva

Dajete podmukle komentare i okrećete sina protiv njegove supruge? Ne znate granice i mešate se u njihovu privatnost? Verovatno niste svekrva iz snova...

podmukli-komentari-nenajavljen-dolazak-u-goste-7-znakova-da-niste-bas-voljena-svekrva.jpg

Da li sebe smatrate dobrom svekrvom koju sin i snaja vole? Mislite li da dovoljno održavate kontakt, ali istovremeno i distancu sa onim što nije vaša stvar?

Mnoge žene misle da imaju pravo da se mešaju u bračni život svojih sinova, ali tako sebi samo prave probleme.

Naravno da majka treba da je uvek tu, da pomogne i da da neki savet, da provede vreme sa bližnjima, ali ipak mora da ima određene granice.

Ako sumnjate u sebe, proverite da li ste dobra svekrva.

Sledeći znaci ukazuju da niste baš voljeni...

1. Iskazujete da vam se nešto ne dopada podmuklim i drskim komentarima. Kritikujete snaju pred sinom i okrećete ga protiv nje. 

2. Insistirate da ste uvek u pravu i mislite da sin i snaja uvek treba da vas slušaju.

3. Dajete bespotrebne savete i „trujete“ mlade dosadnim bapskim pričama i za svaku njihovu odluku imate svoje mišljenje. 

4. Oboje ih kritikujete zbog određenih navika, pričate neadekvatne šale na snajin račun i kritikujete je pred ostalim članovima porodice.

5. Retko dajete komplimente i gotovo uvek imate zamerke – bilo da je to ručak koji je snaja skuvala, način na koji troše novac ili neke druge njihove odluke ili ponašanje.

6. Ljubomorni ste i ne želite da vaš sin uvek stavlja suprugu na prvo mesto, ispred vas. Pored toga, mislite da treba da se družite sa njima, pa se ljutite ako vas negde ne pozovu.

7. Nemate granicu i ne poštujete njihovu privatnost – idete u goste bez najave, donosite odluke u njihovo ime i ne pitate ih ništa i slično.

M. M. | CRNOBELO.rs / foto: clker.com

Možda vas zanima:

Sve više žena želi da bude „kul tetka“ umesto da imaju svoju decu „Najverovatnije nikada neću biti majka. Ali, znate šta ću da budem? Kul, singl b...
Majke u Bugarskoj imaju 13 meseci porodiljskog odsustva — neobična pravila za roditelje i decu širom... U osnovnim školama u Finskoj deca imaju 15-minutnu pauzu na svakih 45 minuta, od...
Kolumna: Zavisnost, nasilje, obmane - koje opasnosti krije Roblox, igra koja je osvojila i moju decu... Niste ni svesni da vaše dete postaje zavisno od virtuelnog sveta, u kojem, izmeđ...