„Šta god da se desi, mama će te uvek voleti“ - Saveti koje svaka majka treba da kaže svojoj ćerki

Još juče je bila mala devojčica koja je trčala bosonoga po našem travnjaku, a danas se sprema da izađe sa svojim momkom. Sva treperi dok bira haljinu. Kuća miriše na njen parfem i ljubav koja zrači iz nje. Želim da joj kažem... Želim, ali sada ona ne sluša. ..“ — Zvuči poznato, zar ne?!

sta-god-da-se-desi-mama-ce-te-uvek-voleti-saveti-koje-svaka-majka-treba-da-kaze-svojoj-cerki-01.jpg

Svaka majka želi da njena ćerka bude srećnija od nje. Pa tako, gledajući na svoje životno iskustvo, ona čuva neprocenljive i mudre savete za svoju ćerku.

Nažalost, svet nije tako ružičast kao što je prikazan u romantičnim filmovima i u crtanim filmovima o princezama.

Vaša ćerka bi trebalo da zna ovo. Razgovarajte sa svojom decom o tome kako se suočiti sa mnogim izazovima i poteškoćama u životu. Najvažnije je naučiti ih kako da ih savladaju.

U nastavku smo izdvojili 15 saveta koje svaka majka treba da kaže svojoj ćerki:

Niko ne zna kako se pravilno oblači, jede ili voli. Kako je najbolje graditi kuće, crkve ili međuljudske odnose.

Da li je pravilno da se moli ili da se meditira? Da štedimo ili da trošimo? Da skočimo dva koraka ili da idemo korak po korak? Svi odgovori su u tebi, osetićeš ih duboko u sebi. Najvažnija stvar je da naučiš da slušaš sebe.

Život je stalna varijacija rada i odmora. Nemojte zanemariti vreme predviđeno za odmor i opuštanje.

Za sređivanje stare sobe ne treba ti toliko novca, koliko ti trebaju znanje i veštine.

U životu je sve podjednako podeljeno: mržnja i ljubav, bogatstvo i siromaštvo, smeh i suze, ali uvek možeš izabrati koje polovine ćeš se pridržavati.

Glavni zadatak je da pronađeš sebe i budeš srećna, ali da tvoje „dobro“ nikome ne naškodi.

Unutrašnja lepota je mnogo svetlija i jača od spoljašnje. Ako žena blista iznutra, ona ne mora trošiti novac na dijamante.

Ne laži sebe. Nikada to ne radi.

sta-god-da-se-desi-mama-ce-te-uvek-voleti-saveti-koje-svaka-majka-treba-da-kaze-svojoj-cerki-02.jpg

Jake žene plaču - i te kako! Neophodno je da oslobodiš sve emocije i da prihvatiš sebe. Najvažnija stvar je emotivno zdravlje žene.

Nema potrebe da prikazuješ celi svoj život na društvenim mrežama. Ipak, postoji deo koji bi trebalo da ostane nepoznat širokoj javnosti.

Prijatelji su prijatelji, a ne poverenici ili ispovednici. Ako želiš da određena stvar po svaku cenu ostane tajna, ne govori je nikome.

Važno je održavati ljubav u vezi, bez obzira na svakodnevne probleme, rutinu, životne teškoće i dešavanja.

Skoro sve može da se popravi i počne iznova. Samo ljudski život ne može da se uskrsne.

Brak nije obaveza i nije obavezan. Možeš da živiš sama, u paru ili u celoj zajednici. Možeš da rodiš petoro ili da ostariš bez dece. Glavna stvar je da živiš u harmoniji.

Uvek razmišljaj, analiziraj i sumnjaj u sve. Izbegavaj stereotipe.

Šta god da se desi, mama će te uvek voleti.

Mila M. | CRNOBELO.rs / Foto: freepik

Možda vas zanima:

Тоrta od 3 sloja čokolade, bez kora i pečenja Nikada nećemo reći „ne“ dezertu, naročito ako se radi o troslojnoj čokoladnoj tr...
Тоblerone tunel – novi deo tela devojaka koji će one slikati ovog leta na plaži Na društvenim mrežama stalno se pojavljuju novi trendovi, koje devojke „slepo“ s...
Теtka sa knjigom, nabildovani, model: 10 likova koje ćete sresti na plaži Nekome odmaranje na plaži nekome ispijanje pića u baru. Polako, ali sigurno se b...
Теst ličnosti: Kakva ste žena prema četki za kosu koju koristite? Svakodnevne navike mogu puno reći o vama i vašem karakteru. Pa kao što ste ot...
Тuristička mesta za koja imate visoka očekivanja, a realnost će vas razočarati Do nekih od najpoznatijih svetskih atrakcija je teško doći zbog mnoštva ljudi ko...
Тroše kao milioneri: Koji horoskopski znakovi se razbacuju novcem? Ne štede na garderobi niti na izlascima, a galantni su kako prema sebi tako i pr...