Sve više žena želi da bude „kul tetka“ umesto da imaju svoju decu

„Najverovatnije nikada neću biti majka. Ali, znate šta ću da budem? Kul, singl bogata tetka koja izgleda mladoliko i ima drugu kuću u Italiji.“ Šta vi mislite o ovom trendu?

sve-vise-zena-zeli-da-bude-kul-tetka-umesto-da-imaju-svoju-decu-01.jpg

Oko mene je mnogo žena koje se zadovoljavaju ulogom „kul tetke“ deci svoje braće ili sestara i nemaju želju da imaju svoju decu. A oko vas? Uloga „kul tetke“ kao da je postala trend u svetu, ali i kod nas.

Na ovaj način ove žene zadovoljavaju svoju potrebu za druženjem sa decom, ali sa druge strane zadržavaju svoju nezavisnost i način života.

Posvećene su karijeri, ulaganju u nekretnine, kupovini novog automobila, odmorima sa partnerom, putovanjima svih vrsta, modi i mnogim drugim stvarima.

I, naravno, kada su slobodne vreme provode sa svojim sestrićima, ispunjava ih njihova energija i ljubav i troše novac na njih.

„Najverovatnije nikada neću biti majka. Ali, znate šta ću da budem? Kul, singl bogata tetka koja izgleda mladoliko i ima drugu kuću u Italiji“, kaže jedna od devojaka na TikToku koja je izabrala ovakav način života.

@peytondkleinn my dream #fyp #foryou #MakeMomEpic #milf #coolaunt #italy ♬ Main Titles (Charlie and the Chocolate Factory) - Danny Elfman

Na izbor života bez dece često utiče i finansijska situacija, pa neke žene smatraju da ne mogu sebi da priušte da imaju decu, druge žele da iskoriste prilike koje možda neće imati sa 50 godina i da iskoriste vreme za stvaranje bogatstva.

Uz to, ovakav način života podrazumeva više sna i čist dom.

Na TikToku postoji čitav pokret pod haštagom #auntielife, gde žene koje nemaju svoju decu pokazuju kako izgleda njihov život, kako uživaju u bezbrižnosti dok ljubav crpe od svojih sestrića.

sve-vise-zena-zeli-da-bude-kul-tetka-umesto-da-imaju-svoju-decu-02.jpg

One naglašavaju da vole svoj život onakav kakav jeste, da žele da imaju slobodu da slede svoje strasti u životu i da imaju vremena za sebe.

To što imaju sestriće pruža im ono najbolje iz oba sveta – nezavisnost i porodicu.

„Obožavam ulogu tetke jer nemam obavezu da učim sestriće kako da budu dobri ljudi u ovom promenljivom i zastrašujućem svetu. Samo im pružam ljubav i dobijam je zauzvrat od njih. Jedva čekam da porastu i da počnu da mi se poveravaju da im dajem savete iz mojih iskustava, ali samo zato što to želim, ne zato što moram“, kaže jedna od tih žena.

Šta vi mislite o ovom trendu? Može li uloga tetke doneti u život onoliku dozu ljubavi koliku donosi uloga majke, u slučaju kada je reč o ličnom izboru (a ne o nemogućnosti)?

Još takvih svedočenja:

@wreckitren98 #auntielife #hotaunt ♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente
@kelseywilliams60 Holidays are coming up so we getting ready for this famous question #aunt #auntielife #boyaunt #fy #fyp #foryou #foryourpage #love #toocute #single ♬ original sound - TeeMoneyyyyy93
@hannah.montoya my life goal #pov #comedy ♬ Deceptacon - Thisisnotarlynn

S. S. | CRNOBELO.rs / Foto: freepik

Možda vas zanima:

Ispovest muža: „Moja žena je abortirala, a da mi to nije rekla, sada traži od mene da joj platim 50.... „Oboje dobro zarađujemo, a ona traži od mene da joj platim za vreme kada će biti...
„Iza svih savršenih fotografija na Instagramu kriju se razbacane igračke, mrve na sve strane, suze i... Sedela sam u kupatilu da odahnem kada sam uspavala decu. Polako listam Instagram...